Srijeda, 15.11.2006.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Na svojoj jučerašnjoj sjednici Gradsko poglavarstvo Grada Sinja utvrdilo je Prijedlog odluke o stjecanju nekretnina, raspolaganju i upravljanju nekretnina Grada Sinja, te Prijedlog Odluke o poslovnom prostoru u vlasništvu Grada Sinja. Povjerenstvo za otvaranje ponuda po natječajima koje raspisuje Grad Sinj odabralo je «Asfaltne ceste» kao najpovoljnijeg ponuđača za asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području Grada i «Cro-ing» za vršenje stručnog nadzora na izgradnji i uređenju parkinga i pristupne ceste na Trgu Gojka šuška.

Poglavarstvo je jučer usvojilo Prijedlog Pravilnika o uvjetima i mjerilima za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Sinja, kojim su utvrđena mjerila liste prvenstva, a to su:
- socijalno zdravstveni status podnositelja zahtjeva i članova njegovog domaćinstva, koji se utvrđuje prema visini primanja, broju članova obiteljskog domaćinstva, statusu samohranog roditelja, nesposobnosti za rad te mentalnom ili tjelesnom oštećenju člana obiteljskog domaćinstva, odnosno invaliditetu od najmanje 50%;
- stambene prilike obiteljskog domaćinstva, kojima je utvrđeno da podnositelj zahtjeva nema u vlasništvu ili suvlasništvu useljiv stan ili kuću;
- vrijeme prebivanja na području Grada Sinja - podnositelj zahtjeva mora imati najmanje 10 godina prebivališta na području Grada Sinja;
Ostali kriteriji za dobivanje u najam stanova u vlasništu Grada Sinja su: radni staž ostvaren u RH,
sudjelovanje u Domovinskom ratu i godine života.

Gradsko poglavarstvo imenovalo je gradonačelnika Nikolu Tomaševića, tajnicu Grada Natašu Poparić i Zorana Vujanovića za članove Povjerenstva za izradu Nacrta izmjena i dopuna Statuta Viteškog alkarskog društva Sinj.

"BOMBON KUP"

Na Tekstilčevom igralištu danas u 15,00 sati i na igralištu Oš Marka Marulića u Sinju, u 16,00 sati, održavat će se «Bombon kup» kojeg, povodom tjedna borbe protiv dijabetesa, organizira Međunarodna udruga civilnoga društva u suradnji s ravnateljima osnovnih škola i nastavnicima tjelesnog odgoja.
Tijekom jednog školskog sata djecu se, uz bavljenje športom, upoznaje s ovom bolešću koja se sve više širi.
«Bombon kup» nastavit će se sutra u Trilju, a u petak u ostale dvije osnovne škole na području Sinja.

KINO DANAS

Večeras u sinjskom kinu, s početkom u 20,00 sati, možete pogledati film «Vrag nosi Pradu». U glavnim ulogama igraju Maryl Streep i Ann Hathaway.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Bez električne energije do petka od 8,30 do 14,30 sati biti će potrošači na području naselja Ruda mala (Ribnjak) - zaseoci Botica, Projić, Radman, Tadić i Putnik.

KRONIKA 92

PP SINJ, 14.11.2006.g. u Turjacima, na gradilištu industrijske zone, inspektor rada je pri obavljanju građevinskih radova bez pribavljene radne dozvole, zatekao je 1 državljanina BIH, kojem je temeljem čl. 45 st. 1 t. 2 ZOS, prekršajni sud u Sinju izrekao novčanu kaznu od 600 Kn, te zaštitnu mjeru protjerivanja iz RH-a u trajanju od 1 godine, te mu je dok ne plati novčanu kaznu, kao mjeru opreza oduzeo BiH osobnu iskaznicu.
IZVOR: PU SD