Utorak, 15.11.2005.

NATJEčAJI ZA STUDENTSKE STIPENDIJE U SINJU I OTOKU

Grad Sinj potvrđuje kako je raspisao natječaj za studentske stipendije za 2005. /2006. godinu. Natječaj traje 15 dana, a objavljen je prošlog petka. Prema najavama iz Odjela društvenih djelatnosti koji je i zadužen za natječaj, stipendirat će se 5 učenika prve godine studija i 10 studenata druge, treće i četvrte godine fakulteta.

Poglavarstvo Otoka provelo je natječaj za dodjelu stipendija za ovu i narednu školsku godinu. Kriterij je bio najbolji prosjek ocjena. Tako će 7 budućih studenata agronomije mjesečno dobivati po 500 kuna, a poglavarstvo je odlučilo stipendirati i 5 učenika poljoprivrednog smjera kako bi s u doglednoj budućnosti potaknulo stočarstvo, vinogradarstvo i poljoprivreda.

POZIVA KORISNICIMA KNJIžICA ZA PLAVI DIZEL

Ured državne uprave u Sinju uputio dopis poljoprivrednim gospodarstvima, korisnicima knjižice za plavi dizel kako istu trebaju vratiti do kraja godine. Zakon o naftnim derivatima obvezuje državnu upravu na ovakve postupke. Radi se od 536 knjižica plavog dizela koje posjeduju poljoprivredna gospodarstva.
Povratak se očekuje poradi uvtrđivanja potrošnje goriva u tekućoj i utvrđivanja prava u narednoj godini. Iz državne uprave poručuju kako se nepovratkom knjižica gubi pravo na plavi eurodizel u 2006. godini

NOVI NAčELNIK PU SPLITSKO-DALMATINSKE

Policijska uprava splitsko-dalmatinska ima novog zamjenika načelnika. To je Ante Gudelj koji je do sada bio načelnik Odjela gospodarskog kriminaliteta. Novi načelnik Općeg kriminaliteta u Policijskoj upravi je Neno Gudelj. Na dosadašnje mjesto Ante Gudelja koji je postao zamjenik Ivana Merčepa, imenovan je dugogodišnji djelatnik Odjela gospodarskog kriminaliteta Ivan Lozić.

Dodajmo kako je sva imenovanja u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj potpisao načelnik Uprave Ivan Merčep.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Sjednica Gradskog vijeća grada Sinja održat će se ovog četvrtaka od 12 sati. Sa 7 točaka dnevnog reda o kojem će gradski vijećnici raspravljati donose promjene pravilnika, prihvaćanje izmjena i dopuna ugovora kao i prijedloge nekih riješenja.

Predsjednik vijeća Miše Varenina ističe kako će biti riječi o prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama statuta Grada Sinja, obzirom kako je došlo do promjene zakona o lokalnim područjima, gradovima i općinama te županijama .

VRIJEME

Oblačno je vrijeme. Temeratura se kreće izmedju 8-12 stupnjeva Celzijevih. U nastavku dana očekuje se jače naoblačenje uz moguću kišu.