Utorak, 15.10.2013.

Natječaj za nacionalni program stipendiranja "Za žene u znanosti“ za 2014. godinu

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i L'Oreal ADRIA raspisali su natječaj za nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ za 2014. godinu kojim se dodjeljuju četiri stipendije u iznosu od čak 5.000,00 €. Najbolje znanstvenice bit će odabrane među kandidatkinjama do 35 godina koje su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja. Tako će osmu godinu za redom projekt stipendiranja „Za žene u znanosti“ na jednom mjestu opet okupiti mlade znanstvenice i njihove radove koje mijenjaju lice znanosti u Hrvatskoj i svijetu, a natječaj je otvoren od 14. listopada do 29. studenog 2013. godine.


Više informacija o novom izdanju programa „Za žene u znanosti“ za 2014. godinu pogledajte na na web stranicama Ministarstva kulture – Hrvatsko Povjerenstvo za UNESCO (http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=9391) ili na Facebook stranice programa „Za žene u znanosti“ (https://www.facebook.com/zazeneuznanosti) gdje se mlade znanstvenice mogu informirati o upravo otvorenom natječaju.

Turnir veterana u Otoku: Brnaze brane naslov

Sutra (srijeda) će se u Otoku na ŠC Gola Brda održati 5. nogometni turnir veterana. Uz domaćina, NK OSK na turniru još sudjeluju NK Tekstilac, NK Brnaze i NK Čaporice. Naslov brani NK Brnaze koji je prošle godine u finalu slavio protiv Čaporica. Turnir počinje u 14 sati.
Frano Šušić-Jurić
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Osobe s invaliditetom i lokalna uprava o (ne)pristupačnosti objekata

S inženjerima i stručnjacima lokalne uprave s područja Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije razgovaralo se o nužnim prilagodbama postojećih i budućih građevina

SPLIT, 15. listopada 2013. – U Splitu se danas održao stručni skup o ulozi tehničke struke u osiguravanju pristupačnosti objekata osobama s invaliditetom, pod nazivom Važnost i uloga tehničke struke u osiguravanju i ostvarivanju pristupačnosti/prava osoba s invaliditetom. Osobe  s invaliditetom stručnjacima su predstavile teškoće koje im nepristupačnost okruženja izaziva u svakodnevnom životu, do razine da ih onemogućava u sudjelovanju u aktivnostima na ravnopravnoj osnovi s osobama bez invaliditeta. Skup su organizirali pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP) i Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH). ...

Anketa o interesu za Program POS-a u Sinju

Grad Sinj provodi anketu o interesu građana za kupnju stana u višestambenoj zgradi po programu društveno poticane stanogradnje. Ukoliko se pokaže interes građana Grad Sinj će, u suradnji s Agencijom za promet nekretninama, provoditi program društveno poticane stanogradnje. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Članovi URUPBDR-a obišli bojišnice u BiHU sklopu provedbe programa ‘Obilazak bojišnica’ predstavnici Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine u suradnji sa Zajednicom Udruga roditelja poginulih HB-a RH posjetili su bojišnice u BIH u razdoblju od 7. do 10. listopada 2013. godine Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U ‘Mjesecu hrvatske knjige’ bez naplaćivanja zakasnine

Pod geslom ‘Tko čita (ne) skita’ održava se ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige, koja je počela danas i traje do 15. studenog.
U okviru Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica Sinj i ove godine provodi akciju ‘Vrati zaboravljenu knjigu. Svi oni koji su zaboravili vratiti posuđene knjige mogu ih vratiti bez naplate zakasnine i to 22. listopada.
Tijekom manifestacije u Gradskoj knjižnici Sinj provodit će i akcije upoznavanja prvašića s knjižnicom. Kako nas je izvijestila ravnateljica Mladenka Macan, prema najavama iz škola, učenici prvih razreda posjetit će knjižnicu u kojoj će se upoznati s načinom posuđivanja knjiga, ponašanjem u knjižnici, te načinom čuvanja knjiga.  Isto tako, kao i ranijih godina, tijekom ove jednomjesečne manifestacije očekuje se i veći posjet stalnih korisnika knjižnice, kojima će se tom prigodom dijeliti letak koji promiče čitanje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR