Petak, 15.10.2010.

"Hrvatski kickboxing kup"

Sutra, 16. listopada će se u srednjoškolskoj dvorani u Sinju te u organizaciji KBK "KNEZ"-Sinj i Hrvatskog kickboxing saveza održati "Hrvatski kickboxing kup" za uzraste katedta mlađih, kadeta starijih i juniora u semi i light contactu.
Kako je ovo prvo kickboxing takmičenje u gradu Sinju očekuje se velika zainteresiranost i posjećenost.
Samo uvrštavanje "Hrvatskog kickboxing kupa" u Sinju u kickboxing kalendar državnih takmičenja ujedno je i veliko priznanje sinjskim takmičarima na njihovim državnim i međunarodnim uspjesima .
Uz veći broj sinjskih takmičara očekuje se i dolazak stotinjak takmičara iz klubova cijele Hrvatske, a nazočnost turniru je potvrdio i sam predsjednik Hrv. kickboxing saveza gosp. prof. Predrag Znaor.
Turnir će otvoriti gradonačelnik Ivica Glavan.
Početak turnira je 10,00 sati - ulaz je besplatan.

Dan općine Otok i Blagdan Svetog Luke

U 11 sati počela je svečana sjednica Općinskog vijeća Otoka, povodom Dana općine i blagdana Svetoga Luke, koji se slavi 18. listopada. Na sjednici će biti uručene nagrade: Klubu dobrovoljnih davatelja krvi Otok, Područnoj školi Gala-za 100 godina organiziranog školstva u tom naselju, župi Gala - za 180 godina od utemeljenja, te boksaču Stjepanu Vugdeliji.

U 12,00 sati počinje svečanost na kojoj će biti otvorena novoizgrađena zgrada glazbene škole fra Anđelko Milanović Litre, koja je područno odjeljenje sinjske Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca. U glazbenoj školi je postavljena međunarodna izložba slika i skulptura kojom se Otočanima i njihovim gostima predstavlja 15 umjetnika iz Hrvatske i Europe. Nakon Otoka izložba će biti postavljena u Gali za blagdan Svih Svetih i u Rudi za blagdan Svetoga Martina. Večeras u 19,30 sati održat će se koncert na kojem će nastupiti Klapa Sveti Luka i gosti.

Učenici iz Graba, Vedrina i Jabuke posjetili rodnu kuću Ilije Kutlešića Bijadera

Učenici iz Graba, Vedrina i Jabuke danas, 15. listopada, su posjetili rodnu kuću prvog pučkog pjesnika iz triljskoga kraja Ilije Kutlešića Bijadera, ispred koje su im članovi Udruge Mladenci – Gaz održali predavanje.
Učenici i njihovi domaćini posjetili su i Gaz gdje je postavljena skulptura Mladenci, rad akademskog kipara Stipe Sikirice.

"Dani kruha"

Povodom dana kruha i plodova zemlje u OŠ Ivana Mažuranića u Hanu održava se prigodna svečanost na kojoj će. Uz izložbu plodova zemlje, koju su pripremili učenici i nastavnici, bit će i prigodni program na kojem će nastupiti školski zbor.

U 12 sati počela je prigodna svečanost povodom Dana kruha u Trilju, u školskom dvorištu, na kojoj će osim učenika i nastavnika triljskih škola sudjelovati i polaznici dječjih vrtića.

Sport

Povodom Dana općine Otok, poslijepodne u 16 sati počinje nogometni turnir veterana, na kojem će nastupiti NK Graničar iz Žaborića u BiH, Brnaze, Čaporice i domaćin NK OSK.

Stanje na cestama

Zbog bure je zabranjen promet na Jadranskoj magistrali (D 8) od Bakra do Svete Marije Magdalene za motocikle, autobuse na kat i vozila s kamp prikolicama (I. skupina).
Na udare jak vjetar otežava promet i na autocestama: A1 od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok (brzina je ograničena na 40 km/h) i na A6 Rijeka-Zagreb, od čvora Kikovica do tunela Tuhobić.

Na ostalim se cestama vozi uz uglavnom povoljne vremenske prilike, bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Na autocesti A 1, zbog redovnog održavanja, kroz tunel Sveti Rok vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno, a zabrana je prolaska za izvanredne prijevoze čija širina prelazi 3,40 m.
IZVOR: HAK