Četvrtak, 15.10.2009.

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan danas potpisao drugi predugovor o kupnji zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac

Gradonačelnik Sinja Ivica Glava danas, 15. listopada, potpisao je drugi predugovor o kupnji zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac, s kamenoklesarskim obrtom Braća. Predugovorom kupac podmiruje kupoprodajnu cijenu u iznosu od 50% ukupne cijene zemljišta. Do početka izgradnje obvezan je platiti ostali iznos i to u roku od 6 mjeseci.

Priopćenje novinara Tonija Paštara

Novinar agencije EPEHA Toni Paštar uputio nam je priopćenje povodom objavljivanja pisma direktora Autoprijevoza Jakova Jerkana, koje je Hit radio jučer, 14. listopada objavio u Dnevniku.
U priopćenju novinar Paštar pismo direktora Autoprijevoza Jakova Jerkana naziva pamfletom prepunim lažnih navoda i tvrdnji u kojem se ne biraju riječi u napadu na Antu Buljana, predsjednika Sindikata vozača i prometnih radnika Autoprijevoza. 
Paštar ističe kako ga direktor Autoprijevoza Jerkan upotrebom određenih riječi u svom pismu želi poniziti i podcijeniti kao novinara i čovjeka, no nadodaje kako mu je to posve nevažno. Novinar Toni Paštar u priopćenju koje je uputio Hit radiju kaže kako ga ni Jerkan ni njegov gazda Jujnović neće zaplašiti ni zaustaviti, te da u svojim napisima o nezakonitostima u i oko Autoprijevoza nije nikoga napadao niti vrijeđao. Priopćenje u cjelosti poslušajte u Dnevniku Hit radija u 16,00 sati.

Veći broj visokih časnika Hrvatske vojske, koji su sudjelovali u vojno redarstvenoj akciji Oluja, dobilo pozive sa splitskog Suda

Veći broj visokih časnika Hrvatske vojske, koji su sudjelovali u vojno redarstvenoj akciji Oluja, dobilo je pozive sa splitskog Suda, pretpostavlja se zbog topničkih dnevnika, koje potražuje Haag. Najviše rangirani među njima je umirovljeni brigadir Roko Mijić, u to vrijeme načelnik Stožera i zamjenik zapovjednika Operativne Grupe Sinj Ante Kotromanovića. Stožerni brigadir Ante Kotromanović je ogorčen na Ministarstvo pravosuđa i Vladu RH  ali i Ured za suradnju s Haškim sudom jer nikada nisu pozvali  njih koji su pripremali akciju Oluja, a sad se po njegovim riječima žele maksimalno dodvoriti tribunalu. Kotromanović demantira postojanje dalekometnog topništva, te ističe kako  brigadira Mijića  terete zbog dokumentacije  iz njegovog diplomskog rada. Iako, Kotromanovića nisu  sumnjičili kaže kako ne može stajati po strani, smatra kako se  sudi nedužnim ljudima samo kako bi se udovoljilo Hagu, a to nema veze s pravom i pravdom tako da i ne moraju ići na Sud.

Obavijest

Članovi ŠRD-a “Cetina” s 300 kilograma mlađi potočne pastrve, prosječne dužine od 15 do 20 cm, obavili su poribljavanje Cetine, Rude i pritoka. Do kraja godine ribiči će obaviti još jedno poribljavanje Cetine s kalifornijskom pastrvom.

Obavijest

Povodom obilježavanja Dana Općine, danas 15. listopada, u 15 sati na ŠC Gola Brda u Otoku počinje prvi nogometni turnir za veterane „Sveti Luka“ Otok 2009. Sudjeluju veterani OSK-a, Tekstilca, Brnaza i Čaporica.

Obavijest

Sinjski Crveni križ danas provodi sabirnu akciju „Solidarnost na djelu“.  koja se odvija pod geslom  „Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija“. Akcija na kojoj se prikuplja odjeća, obuća , hrana i novčani bonovi za socijalno ugrožene kategorije stanovništva održava  se od 8 do 19 sati  u prostorijama sinjskog društva Crvenog križa.