Srijeda, 15.10.2008.

VEčER SPONZORA I PRIJATELJA ALKE

Večer sponzora i prijatelja Alke, koju organizira Viteško alkarsko društvo Sinj, održat će se sutra, 16. listopada, u zagrebačkom muzeju Mimara, s početkom u 19,00 sati. Na ovoj svečanosti VAD će tradicionalno zahvaliti svim sponzorima, institucijama i pojedincima koji su pomogli u organizaciji ovogodišnje 293. Sinjske alke.

OBAVIJEST

Općina Dicmo uskoro će početi s upisima za planiranu sadnju dugogodišnjih nasada u 2009. godini, u čijoj cijeni uz korisnika participiraju Općina i županija. Ove godine realizirana su 22 zahtjeva, odnosno 1.837 sadnica, ukupne cijene 38.716,00 kuna.

OBAVIJEST IZ GRADSKE UPRAVE GRADA TRILJA

U triljskoj Gradskog upravi u tijeku su upisi za planiranu sadnju dugogodišnjih nasada u 2009. godini. Pravo na upis imaju fizičke i pravne osobe s područja Grada Trilja koji su upisani u upisnik poljoprivrednih gospodarstava. Troškove nabave sadnoga materijala u omjeru po jednu trećinu snose Grad Trilj, Splitsko-dalmatinska županija i korisnik. Upisi se mogu obaviti do kraja listopada, u prostorijama Gradske uprave.

BLAGDAN SVETOG LUKE

U crkvi Svetoga Luke u Otoku, danas, 15. listopada, u 17.15 sati minuta počet će predavanje: Kršćansko ostvarenje čovještva. Nakon predavanja održat će se sveta misa i propovijed, na kojoj će pjevati župni mješoviti zbor. Večerašnji program završava susretom s mladima, učenicima 1. i 2.razreda srednjih škola. Duhovnu obnovu u Otoku danas predvodi fra Ante čovo.

U okviru proslave blagdana Svetoga Luke, zaštitnika župe Otok, danas će se duhovne obnove održati i u Udovičićima. U 17,00 sati počinje molitva-meditacije, a u 17.15 predavanje: Vjera i negativne misli. Euharistijsko slavlje i propovijed počinju u 18,00 sati. Duhovnu obnovu u Udovičićiima danas predvodi fra Anđelko Domazet.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U OTOKU

U organizaciji Gradskog društva Crvenog Križa Sinj i Kluba dragovoljnih darivatelja krvi Otok, sutra, 16. rujna, će se u zdravstvenoj ambulanti u Otoku održati akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati od 9 do 13 sati. Pozivaju se sve zdrave osobe od 18 do 65 godina da daruju krv za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.

RADIONICA O ZAšTITI RIJEKE CETINE

Radionicu o zaštiti rijeke Cetine pod naslovom "Promocija zaštite pograničnih rijeka i održiva uporaba resursa u graničnom području Hrvatske i BiH" organizira Zelena akcija Hrvatske. Radionica će se održati u petak, 17. listopada, u triljskom hotelu "Sv. Mihovil" s početkom u 9 sati.

OBAVIJEST

Djelatnici "Likomed veterine" sutra, 16. listopada će započeti s izvođenjem stambene deratizacije na području Općine Dicmo. Akcija će trajati nekoliko dana. Građani se mole da za vrijeme provođenja akcije nastoje biti kod svojih kuća.

SPORT

Večeras se u sinjskoj dvorani igra utakmica županijskog rukometnog kupa između žrk Sinj i Kaštela. Početak je u 20 sati. Cetina gostuje kod Vranjica

Susret 10. kola 4. HNL jug između OSK-a i Uranije igrat će se sutra, 16. listopada, u Otoku u 15.30 sati.

KRONIKA 92

PP SINJ, 14.10.2008.g., provedena je kriminalistička obrada nad dvadesettrogodišnjakom, kojom je utvrđeno da je počinio 4 Teške krađe na širem sinjskom području:
-26/27.08.2008.g., pokušao provaliti u prodavaonicu,
-16/17.09.2008.g., provalio u prodavaonicu,
-20/21.09.2008.g., provalio u ugostiteljski objekt,
-11/12.10.2008.g., provalio u ugostiteljski objekt.
Podnesena je KP iz čl.217KZ.
IZVOR: PU SD