Ponedjeljak, 15.10.2007.

KRONIKA 92

PP SINJ, 14.10.2007.g. pod rukovođenjem zrakoplovnog istražitelja iz Ministarstva mora, turizma prometa i razvitka izvršen je očevid kojim je potvrđeno kako je uzrok nesreće udar bočnog vjetra prilikom prizemljenja zrakoplova. Lokalna cesta Sinj - Otok Dalmatinski je otvorena za promet u 11,50 sati, a ukupna materijalna šteta se cijeni na oko 350 000 Kn. Slijedi posebno izvješće ODO Sinj.
IZVOR: PU SD

POčINJE ISPLATA POMOćI ZA OGRJEV

Grad Sinj danas počinje s isplatom novčane pomoći za ogrjev, koju je osigurala županija Splitsko - dalmatinska. Pomoć će dobiti korisnici koji ostvaruju pomoć za uzdržavanje temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb. Oko 210 korisnika, nositelja pomoći, dobit će novčana sredstva u iznosu od po 950,00 kuna. Isplata će se vršiti radnim danima u zgradi Gradske uprave u Sinju, u sobi broj 37, od 9,00 do 11,00 i od 12,00 do 14,00 sati, uz predočenje osobne iskaznice.
Ukoliko nositelj pomoći nije u mogućnosti sam predignuti pomoć, istu može predići član kućanstva, uz predočenje osobne iskaznice nositelja prava na pomoć.

OBAVIJEST

«Likomed-veterina» obaviještava stanovnike općine Otok da će se sutra u utorak i prekosutra u srijedu na području općine izvršiti stambena deratizacija. Dratizacija će se izvršiti polaganjem mamaka na bazi koagulanata 1 i generacija čije je antidot vitamin K1.Stanovnici koji nebudu kući u vrijeme deratizacije ili iz bilo kojeg drugog razloga budu preskočeni mogu se javiti na broj 701-400 kako bi im se deratizacija naknadno mogla izvršiti. Deratizacija će se vršiti od 9 do 14 sati.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U OTOKU

Gradsko društvo crvenog križa Sinj i klub dobrovoljnih darivatelja krvi organiziraju još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je upriličena u prostorijama ambulante Otok i potrajati će do 13 sati. Ova akcija organizirana je povodom obilježavanja Dana svetoga Luke zaštitnika općine Otok. Organizatori su pozvali sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu ovoj humanoj akciji.

SPORT

U 10-tom kolu treće HNL -a pobjede i Junaka i Hrvaca. Junak je na gostovanju u Biogradu pobijedio Primorca 2:1, dok su na svom terenu Hravce pobijedile ekipu Jadrana iz Ploča 2:0, nakon ovoga kola Hrvace su i dalje vodeća ekipa lige dok se Junak nalazi na trećem mjestu s tri boda zaostatka.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se u dva termina prikazuje američki fantastično - avanturističko - romantični film «Zvjezdana prašina». Film se prikazuje u 17,30 i u 20,00 sati.