Subota, 15.10.2005.

DAN OPćINE OTOK

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća započele su svečanosti povodom dana Općine Otok i obilježavanje blagdana Svetog Luke. Svečanosti su nazočili i splitsko dalmatinski župan Ante Sanader,njegov zamjenik Luka Brčić te pročelnici za gospodarstvo i turizam, kao i drugi gosti i uzvanici.

U pozdravnoj riječi načelnik Branko Samardžić zahvalio je svima koji su na bilo koji način doprinijeli razvoju Općine, a posebno je biranim riječim izrazio riječi potpore i zahvale generalu Mirku Norcu.

Prije svečane sjednice Općinskog vijeća otvoren je prvi gospodarstveni objekt u Otoku koji će zasigurno biti podstrijeh i drugim ulagačima ovog područja i šire istakao je načelnik Samardžić.


U sklopu događanja povodom dana općine poslije podne počinje i kulturno zabavni program koncertom ozbiljne glazbe kao i drugim zanimljivostima.

športski dio svečanosti počinje u nedjelju od 14 sati atletskom utrkom predškolaca, za 15 sati najavljena je 10. atletska utrka "Sveti Luka -Otok 2005" koja će okupiti najbolja imena među maratoncima. Iz organizacije utrke Ante Katić ističe kako je staza u Otoku privukla osim naših atletičara i one iz susjednih zemalja.


Obilježavanje blagdana svetoga Luke biti će prigoda da se okupe sve časne sestre iz tog mjesta kao bi obilježile 25 godina djelovanja sestara Milosrdnica u toj župi-ističe župnik Otoka fra Ivan Dotur.


Duhovna priprava vjernika počela je devetnicom , a središnje misno slavlje na sam blagdan predvodit će Dubrovački nadbiskup monsinjor želimir Puljić, dok misna slavlja počinju već od ranih jutarnjih sati.

SMOTRA NARODNIH GLAZBALA I NOšNJI CETINSKOG KRAJA

športska Udruga Gaz domaćin je ove subote smotre narodnih glazbala i nošnji s područja Cetinskog kraja. Iz Udruge Stipe šipić ističe kako je o ovo jedan od načina kako sačuvati izvorne običaje ,tradiciju i obogatiti kulturnu baštinu.

Smotra će seodržati u prostorima restorana Premijer na Gazu i bit će natjecateljskog karaktera, a okupit će mnogobrojne ljubitelje tradicionalne glazbe dalmatinske Zagore.

KUD GLAVICE U šIROKOM BRIJEGU

KUD Glavice danas gostuju u širokom Brijegu na manifestaciji kulturno umjetničkih društava u nazivu "Priješka Zvona 2005". Cetinski kraj će predstaviti s prepoznatljivim Sinjskim kolom uz pratnju muške rere i ženskim pjevanjem.

Inače ova širokobriješka smotra okuplja 20-tak KUD-ova BiH i Hrvatske, a naše društvo će nastupiti večerak oko 19 sati.

SPORT

NK JUNAK upisuje dječake u omladinsku školu nogometa. Selekcija obuhvaća godište 1993 i mlađe, a za djecu svih uzrasta, potvrdjuju u klubu, osigurane su utakmice svaki tjedan u nadležnom rangu. Zainteresirani roditelji mogu se javiti u klub Anti Milanoviću ili na mobitel-098-921-23-40

Danas s početkom u 18 sati uz slobodan ulaz u Sinjskoj sportskoj dvorani odigrat će se rukometna utakmica županijskog kupa. Sastaju se RK Kamičak Sinj i RK Koteks Split.

VRIJEME

Osvanulo je sunčano s temperaturom u 7 sati od 8 stupnjeva Celzijevih. U nastavku dana sunčano i stabilno uz povećanje dnevne temperature i do 20 stupnjeva Celzijevih.