Petak, 15.10.2004.

AKCIJA CRVENOG KRIžA

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, u suradnji s Klubom dobrovoljnih davatelja krvi danas u tamošnjoj zdravstvenoj ambulanti organiziraju 16. ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija koja se održava povodom blagdana Sv. Luke zaštitnika općine Otok traje do 13 sati. Dodajmo ovome da je predsjednik Gradskog Crvenog križa Sinj Ante Omrčen za idući tjedan najavio dodjelu javnih priznanja i nagrada višestrukim dobrovoljnim davateljima krvi...
...

PROSLAVA BLAGDANA SV LUKE I DANA OPćINE OTOK

Danas u Otoku počinju prigodne kulturne manifestacije vezane za proslavu Dana Općine i blagdana Sv. Luke. U 18,30 sati u Općinskoj dvorani gostuju Zorica Kondža i Boris Dvornik,. Sutra u 17 sati održat će se promocija knjige "Rađaj, Jelena " Ante Nadomira Tadića šutre, a od 18 sati na Općinskom Trgu nastupit će KUD Frankopan iz Zagreba.

Svečana sjednica općinskog vijeća održat će se sutra u 12,00 sati i na istoj će prigodnim govorom načelnik općine Branko Samardžić sve goste i uzvanike upoznati s dosadašnjim radom i ostvarenim planovima općinskog vijeća, te najaviti određene planirane radnje.

OBAVIJEST IZ PD SVILAJA

Planinarsko društvo Svilaja Sinj sutra od 9 sati organizira radni izlet na Orlove stine gdje će članovi društva nastavljati radove na izgradnji planinarskog doma. Sutra je planirano zidanje prizemlja, rašćišćavanje i uređenje okoliša doma, a u slučaju kiše radit će se na zidanju unutrašnjih zidova u prizemlju. Zainteresirani sobom moraju ponijeti alat, a prijevoz i hrana su u vlastitoj režiji.

PREDSTAVLJENA KNJIGA MARKA VESELICE

Ogranak Matice Hrvatske Sinj sinoć je u hotelu Alkar organiziro predstavljanje knjige prof. dr. Marka Veselice "Moja hrvatska sudbina". Uvodnim riječima nazočne je pozdravio predsjednik Matice Hrvatske Sinj fra Mirko Marić, o knjizi su govorili prof. dr Zdravko Tomac, dr Anto Kovačević, prof. fra Gabrijel Jurišić i autor dr. Marko Veselica. Ovo je treća objavljena knjiga profesora Marka Veselice, a prva o uzničkim danima u jugoslavenskim kazamatima, na kojima je pod strogom pashom jugoslavenske policije proveo nekoliko godina kao sudionik Hrvatskog proljeća. Veći dio knjige je nastao kao dnevnički zapis zatvorenika.

RASPARAVA U VIJEćU ZA ZAšTITU POTROšAčA

Vijeće za zaštitu potrošača raspravljalo je o dodjeli proračunskih sredstava namijenjenih udrugama za zaštitu potrošača za Projekt preventivne zaštite potrošača i Projekt informiranja i izobrazbe potrošača. Za te projekte objavit će se javni poziv udrugama za zaštitu potrošača , koji će biti objavljen u sredstvima javnog priopćavanja i na Web stranicama Ministarstva gospodarstva.

SUSRET PRIJEVOZNIKA

Troškovi prijevozničke djelatnosti u prošlih 10 godina su udvostručeni, a cijena prijevoza nije pratila porast 1991, zaključak je Prvog susreta prijevoznika Hrvatske obrtničke komore. Prema podacima Ceha prijevoznika pri HOK-u registriranih prijevoznika je bilo oko 10,000 , a danas ih je 14,000. Godišnje se registrira oko 950 novih prijevoznika. Istaknut je i zhatjev da se prijevoznici oslobode plaćanja PDV-a u prijevozu roba za izvoz, na dionicama RH.

VRIJEME

Prevladava promjenjivo oblačno uz mogućnost kiše i grmljavine mjestimice. Puše uglavnom umjereno jugo. Očekuje se kretanje najviše dnevne temperature zraka od 17 do 22 stupnja Celzijeva.