Ponedjeljak, 15.09.2014.

Predsjednik RH Ivo Josipović otvorio 5. Festival znanosti SinjPredsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sinoć je u Alkarskim dvorima otvorio 5. sinjski Festival znanosti, kojemu je ujedno i pokrovitelj.
Prije samog svečanog otvaranja predsjednik Ivo Josipović u okviru Festivala znanosti, pred 500-tinjak okupljenih u dvorani sinjskog gradskog kina održao je predavanje na temu ‘Znanost i obrazovanje – temelj razvoja moderne Hrvatske’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trilj: Zaziv Duha Svetoga za početak školske i vjeronaučne godineU Župi Trilj jučer u 10 sati služena je sveta misa i Zaziv Duha Svetoga za početak školske i vjeronaučne godine.
Svečanu svetu misu i blagoslov djece i torba od prvašića predvodio je župnik don Stipe Ljubas. Učiteljica Desa Roguljić u ime ravnatelja OŠ ‘Trilj’ Davora Hrgovića uputila je pozdrave svim školarcima. Na kraju misnog slavlja gradonačelnik Trilja Ivan Šipić uputio je par riječi djeci i svima prisutnima. Iz Župe Trilj ovim putem zahvaljuju gradonačelniku što je Grad Trilj za sve osnovnoškolce osigurao besplatne udžbenike.
IZVOR: WWW.FERATA.HR