Četvrtak, 15.09.2011.

Proslava Dana općine Hrvace

 

U Hrvacama se danas slavi blagdan Gospe Žalosne i Dan općine Hrvace.
 Tim povodom u 12 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća Hrvaca, na kojoj će se dodjeliti općinske nagrade.

Podsjećamo, nagradu za životno djelo posthumno je dobio fra Frano Bilokapić, i to za predano pomaganje svojim župljanima u njihovim potrebama i patnjama te za materijalno obnavljanje župe.

Osobna nagrada ove godine dodjeljena je gospođi Kati Galić, za svesrdnu ljubav i pomoć pri odgoju svojih najbližih.

Program proslave nastavlja se sutra, kada će se u 10 sati u crkvi Svih Svetih održati sveta misa za poginule branitelje i pripadnike MUP-a. Nakon svete mise upriličit će se polaganje vijenaca, a u 12 sati u Maljkovu će biti otvaranje spomen-obilježja pripadnicima specijalne policije BATT-SPLIT.

Poslijepodnevna sveta misa služit će se u 18 sati, nakon mise u crkvi Svih Svetih koncert će održati klape Sinj i Hrvace.

Program proslave blagdana Gospe Žalosne i Dana općine Hrvace završit će u nedjelju kada će se u 10 sati služiti svečano minso slavlje sa procesijom.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinoć zabilježena dva slučaja nasilja

Djelatnici PP Sinj izvijestili su nas o dva slušaja nasilja koja su se dogodila sinoć.
Prvu intervenciju policajci su imali oko 20 sati kada su dobili dojavu o remećenju javnog reda i mira. Jedna muška osoba fizički je napala drugu mušku osobu te se nakon toga udaljila s mjesta događaja. Policija još traga za počiniteljem.

Sinjski policajci sinoć su intervenirali i zbog nasilja u obitelji koje se dogodilo oko 21 sat, kada je alkoholizirani muškarac zlostavljao svoju suprugu. Nasilnik je priveden u policijsku postaju, gdje je zadržan do otriježnjenja, a tijekom jutra će biti priveden prekršajnom sudu.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

DINO LJUBAS: Junakov veliki dobitak iz SlavonijeSINJ – Dino Ljubas je uz napadača Tina Lagatora i vratara  Zlatka Runju  ponajbolji nogometaš Junaka u četiri odigrana drugoligaška kola.Naime, 20-godišnji  stoper  je svoje dobre igre začinio  u zadnjem kolu protiv Haška (4:2) kada je u nekoliko navrata zaustavio gostujuće napadače u prigodi za pogodak, a čak je u jednom prekidu u 39 minuti mogao zatresti i mrežu ali je vratar gostiju Sakač teškom mukom spriječio njegov udarac glavom. Njegovom dobrom igrom je zadovoljan i trener Mirko Labrović  kojemu je Dino postao jedna od glavnih osovina momčadi, a podršku ima i kod suigrača koji ga bodre.Glavne karakteristike ovog 191 centimetara visokog stopera su skok i duel igra gdje je potpuni vladar.

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM
...