Srijeda, 15.09.2010.

Našli muškarca s ranama u kući, sumnjaju na ubojstvo

Policija je u obiteljskoj kući u Glavicama kod Sinja našla tijelo 68-godišnjeg muškarca. Na tijelu su bile vidljive ozlijede pa ne isključuju nasilnu smrt.
Policija je oko 11 sati u obiteljskoj kući u Glavicama kod Sinja našla tijelo 68-godišnjeg F.M. Na tijelu su bile vidljive ozlijede pa ne isključuju nasilnu smrt. Njegova 60-godišnja supruga A.M. također je imala ozlijede po tijelu te su je vozilom hitne pomoći prevezli u sinjski Dom zdravlja. Iako je očevid u tijeku, neslužbeno se doznaje da je A.M. supruga zatukla usisivačem. Navodno su oboje nađeni u hodniku kući, a pored njih je bio usisivač umrljan krvlju. Pretpostavlja se da je žena muža udarila metalnim produžetkom. Supružnici su se nakon 40 godina vratili u Glavice iz Švicarske gdje su radili. Renovirali su kuću i živjeli uobičajenim umirovljeničkim životom. Njihova dva sina ostala su živjeti u Švicarskoj, doznaje Slobodna Dalmacija.
IZVOR: 24 SATA

“Pomozimo djeci u snalaženju u prometu”

Danas, 15. rujna, je krenula  akcija “Pomozimo djeci u snalaženju u prometu” koju organizira Auto škola i Centar za obrazovanje Semafor Sinj, uz medijsku promociju Hit radija. Prva predavanja za prvašiće održavaju se u Osnovnoj školi Fra Pavla Vučkovića u područnoj školi Brnaze bilo je u 9, a u Turjacima u 10 sati. Za drugu smjenu u matičnoj školi fra Pavla Vučkovića predavanje će biti u 14 sati. Uz predavače iz navedenih škola sudjeluje i pomoćnik načelnice PP Sinj za sigurnost cestovnog prometa Ante Samardžić. Sutra, 16. rujna,  će  predavanja  biti u Osnovnoj školi Ivana Lovrića.

U uredu gradonačelnika Grada Sinja upriličena je svečana dodjela nagrada za vlasnike najljepših balkona i okućnica u Gradu SinjuU 10 sati u uredu gradonačelnika Grada Sinja upriličena je   svečana dodjela nagrada za vlasnike najljepših balkona i okućnica u Gradu Sinju. Podsjetimo ova akcija je održana od strane TZ Grada Sinja, JP Vodovod i Čistoća Sinj i Hit radija. Po ocjeni stručnog povjerenstva najljepša okućnica je Ante Žige u Lučanima. Na 2.mjestu je okućnica Maria Romca, a na 3. mjestu Dušanke Marić.
Najljepši balkon je Pave Eljuge iz Sinja dok je drugi po ljepoti Mirjane Despotović.

Obavijest

U organizaciji Sinjskog ogranka Matice Hrvatske sutra, 16. rujna,  će se održat cjelodnevni znanstveni skup povodom 100.obljetnice smrti fra Ivana Markovića. Skup će biti otvoren u 8,45 u samostanskoj dvorani

Dan Općine Hrvace

U Hrvacama je sve spremno za svečano obilježavanja “Dana Općine” i proslave blagdana Gospe od sedam žalosti koje će se održati ovog vikenda.
Iz programa izdvajamo :Trodnevnica počinje u od 17 sati krunicom, a nakon toga misno slavlje koje predvodi fra Blaž toplak profesor u Franjevačkoj Gimnaziji u Sinju. Nakon mise igrokaz dječijeg zbora „Cvijeće za Mariju“.
U petak 17.rujna svečana sjednica Općinskog vijeća u 12 sati, a prije toga polaganje vijenaca kod spomenika poginulim pripadnicima MUP-a, u subotu misno slavlje i koncert klape Hrvace i klape Sinj te nastup KUD-a Peruća. U nedjelju 19.rujna središno misno slavlje i procesija.

Sport

Hrvace danas, 15. rujna,  od 16,30 gostuju kod Omiša u susretu 5. kola 3 HNL JUG.

U 18 sati u sinjskoj dvorani odigrat će se prijateljski košarkaški susret između Alkara i Zadra. Na ovom susretu od aktivnog igranja oprostit će se dugogodišnji igrač i kapetan Alkara Stipe Blajić.

Športsko ribolovno društvo „Cetina“, obavijestilo je svoje članove da će na toku rijeke Rude zbog održavanja 18. Svjetskog prvenstva u lovu pastrve, biti zabranjen ribolov  i to od izvora do Velikog mosta,  od danas  15. rujna  do ponedjeljka 20.rujna, 2010.

Iz Udruge napominju ribolovce da  se danas, 15. rujna, u 19 sati jave na obuku za  suce koja će se održati u prostorijama Udruge u Tripalovom voćnjaku-kod autobusnog kolodvora.

Stanje na cestama

Brza cesta Solin-Klis (D 1) bit će zatvorena za sav promet u vremenskim intervalima: 13-13.30 i 17-17.30. Obilazak je starom kliškom cestom.
IZVOR: HAK