Utorak, 15.09.2009.

Sport

Rezultati 2. kola županijske nogometne lige za veterane: čaporice-Dicmo 3:2; Vinjane-Brnaze 0:1, Omiš-Tekstilac 2:1 i OSK-Imotski 6:1.

U utakmici 3. boćarske Hrvatske lige Pržina Turjaci je izgubila od Bulina 4:18; Muzgovac Brač i Otok odigrali su 13:9. Susret Trilja i Mirca je odgođen. U prvoj županijskoj ligi Bitelić i Makarska su odigrali 11:11, a Toni Benz je pobijedio Sinj 16:6. U 2. županijskoj ligi Sinjal Satrić je izgubio od Salone 8:14, a Dugopolje je bilo bolje od Potravlja 18:4.

UNH "Torcida " Cetinski kraj i Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organiziraju akciju darivanja krvi u Sinju

UNH "Torcida" Cetinski kraj i Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organiziraju akciju darivanja krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split. Akcija će se održati u subotu, 19. rujna, od 9,00 do 13,00 sati, u prostorijama Crvenog križa u Sinju. Organizatori pozivaju sve zdrave osobe, od 18,00 do 65 godina života da u što većem broju pristupe akciji. Ovo je prvi put da UNH "Torcida" Cetinskog kraja organizira akciju darivanja krvi, koja će, nadaju se prijeći u tradiciju, kazao nam je tajnik Udruge Denis Roguljić.

Održan 1. javni kolegij

U Gradskoj vijećnici danas je održan prvi javni kolegij gradonačelnika. Pročelnici pojedinih odjela gradonačelnika su izvijestili o subvenciji udžbenika, o asfaltiranju nerazvrstanih cesta, prijedlogu Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem te o pripremama za rebalans Proračuna.

Obavijest iz svetišta Gospe Sinjske

Iz svetišta Gospe Sinjske obavijestili su kako će se od danas moći predići obrasci prijave i dobiti sve informacije vezane za Fond Gospe sinjske, koji pomaže studentima slabijeg imovinskog stanja. Prijave i potrebna dokumentacija mogu se dobiti u uredu gvardijana od 8 do 16 sati, s napomenom kako i svi dosadašnji korisnici ponovno moraju priložiti dokumentaciju. Prijave se zaprimaju do kraja studenoga.

Obavijest

Hrvatska stranka umirovljenika Sinj pozvala je umirovljenike koji žele dati prijedlog za ocjenu suglasnosti zakona o posebnom porezu na plaće, mirovine i druge primitke sa Ustavom RH. Formular se može predignuti u prostorijama stranke na žankovoj Glavici svakim danom od 17 do 19 sati. Umirovljenici s triljskog područja formular mogu predignuti u prostorijama stranke u Trilju.

Narodnim običajima preko preprekaUdruga osoba s invaliditetom Agape iz Omiša jučer 14. rujna 2009. godine je organizirala druženje svojih članova ali i članova ostalih udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom sa područja cijele Dalmacije u Radmanovim mlinicama nedaleko Omiša.
Tema susreta bilo je "Narodnim običajima preko prepreka" a oni koji su bili zainteresirani mogli su naučiti kako se sprema tradicionalno jelo soparnik, te ga i sami pripremiti.
Predsjednica udruge osoba s invaliditetom Agape iz Omiša Natali Stanić kazala je kako se ideja za prezentacijom starih običaja rodila kada su shvatili da ljudi ne znaju što je soparnik i kako se priprema te da je to jelo nešto specifično i tradicionalno u dalmatinskom kraju.
Uz pripremu soparnika, moglo se vidjeti i kako se radi čipka sa batićima, a cjelodnevni program upotpunila je muška klapa Omiš iz Omiša te Kulturno umjetničko društvo Dalmacija iz Dugog rata.
Na cjelodnevnom druženju prisustvovali su predstavnici i članovi Udruga iz Splita, Omiša, Imotskog, Makarske, Hvara, Trilja, Trogira i Sinja.