Ponedjeljak, 15.09.2008.

Sinjski SDP protiv rasprodaje Dalmatinke Nove

U sjedištu sinjskog SDP-a, održana je konferencija za novinstvo, na kojoj je pored čelnika sinjske organizacije sudjelovao i saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić.

Na ovoj konferenciji SDP-ovci su govorili o nezakonitom postupku prodaje terena tvornice Dalmatinka Nova tvrtci
"Petrolvilla&Bilić" u površini od 38 tisuća metara četvornih.

Ovaj ugovor o prodaji koji je potpisan 4. rujna, "sdepeovci" nazivaju da je protuzakonit. Ugovorena cijena ovog zemljišta je 4milijuna i 50 tisuća eura.

Ranko Ostojić kazao je da je ovaj potez u smislu "kupi jeftino prodaj skupo"obrazlažući kako su braća Ladini kupili jeftino zemljište kao gospodarski sadržaj uz tvornicu, a sada to prodaju za stambeno poslovnu namjenu

Da bi se to ostvarilo treba proći opsežna procedura o prenamjeni ovog zemljišta, iz čega je razvidno da dio dužnosnika na lokalnoj razini kao i na državnoj zna za ove postupke, a samim tim uključeno je u ovu rabotu - istaknuo je Ostojić i dodao da se ne samo u Sinju olako prodaju nekretnine nesposobnim i neprofitabilnim tvrtkama, koji nisu u stanju ispuniti veći dio potpisanih ugovora pri kupnji objekata.
IZVOR:www.glasdalmacije.com
...

"CJELOžIVOTNO VOLONTERSTVO"

Udruga Srma danas je u 10,00 sati u Galeriji Galiotović, predstavila projekt "Cjeloživotno volonterstvo" čiju provedbu financira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Ministarstvo je za provedbu projekta, koje će na području Cetinske krajine obuhvatiti 4 tisuće korisnika, odobrilo 66.476,00 kuna. Projekt će se provoditi do kraja 2008. godine. Sve informacije mogu se dobiti na broj telefona 661 - 661 ili na mob. 095 82 72 501.

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za zapošljavanje organizira stručno osposobljavanje za zanimanja zavarivač, brodocjevar, brodomonter i dizaličar. Troškove školovanja, kao i novčanu pomoć za vrijeme osposobljavanja, troškove prijevoza i liječničkog pregleda, osigurava Zavod. Rok za prijavu je 19. rujna. Sve informacije mogu se dobiti kod savjetodavca u ispostavama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

OBAVIJEST

Udruga Sinjske mažoretkinje oglasile su upis novih članica. Upisi se mogu obaviti utorkom od 18,00 do 20,00, srijedom od 19,00 do 21 te subotom od 8,00 do 12,00 sati u dvorani kraj kina ili na mobitel 098 938 96 72.

OBAVIJEST

Udruga umirovljenika Sinj organizira jednodnevni izlet u Mostar i Blagaj na izvor rijeke Bune i vodopad Kravica. Izlet će se realizirati u srijedu. Upisi i uplate 60,00 kuna primaju se od 8,00 do 11,00 sati u tajništvu Udruge.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras u 20,00 sati igra romantična komedija "Kako ukrasti nevjestu". U glavnim ulogama glume Patrick Dempsey i Michelle Monaghan.

SPORT

Junak je u subotu, u utakmici 5. kola 2. HNL na svom travnjaku ugostio Pomorca iz Kostrene te ga pobjedio rezultatom 3:0. Golove su postigli Midenjak, te dva Surać. S nova tri boda Junak se nalazi na na 6. poziciji tablice.

U susretu 5. kola 3. HNL-jug nogometaši Hrvaca jučer su u Opuzenu pobijedili domaćeg Neretvanca rezultatom 3-2. Strijelci za Hrvace bili su dva puta Barać i jednom Domazet Lošo.

Treće kolo 4. Hrvatske nogometne lige donijelo je i prve bodove Glavicama koji su pod vodstvom novog trenera Ivana Parčine pobijedili Mladost iz Prološca 2-1. Nogometaši OSK-a poraženi su u Klisu od domaćeg Uskoka 2-1.

Počela je nova sezona županijske nogometne lige. U svom premijernom nastupu u ovom natjecanju čaporice su na igralištu u Otoku poražene od Mračaja 3-1, dok je susret Omladinac-Tekstilac odgođen za srijedu u 16.30 sati i igrat će se u Stobreču.

Odigran je košarkaški turnir u Solinu povodom Dana grada Solina i blagdana Male Gospe. Prvo mjesto pripalo je Trogiru, drugi je Alkar, treće mjesto zauzela je triljska Cetina, a četvrto mjesto pripalo je domaćinu Solinu.

Jučer je u Vitezu u BiH održano Otvoreno prvenstvo u motokrossu, na kojem su nastupili Ivan i Petar Kundid iz MK "Cetina". U klasi "MX - K2 250 kubika" Ivan je zauzeo 2., a Petar, koji je u ovoj klasi vozio motor od 85 kubika, zauzeo je 5. mjesto.