Subota, 15.09.2007.

BLAGDAN GOSPE žALOSNE

Danas je blagdan Gospe žalosne, koja se slavi i kao Dan Općine Hrvace. Za proslavu svoje zaštitnice župa Hrvace priprema se trodnevnicom. Danas će svetu misu predvoditi i propovijedati fra Blaž Toplak. Nakon toga, u 19,00 sati će se održati prigodni program kroz sliku i riječ, povodom 250-te godišnjice župe Hrvace. U kulturno-umjetničkom dijelu programa večeras će u 20,00 sati na Trgu nastupiti band Twist off, folkloraši iz Hrvaca i Otoka, a biti će upriličen i vatromet.
U ovim trenucima, oko 11 sati, polažu se vijenci za poginule branitelje iz Domovinskog rata, a za 12 sati predviđena je svečana sjednica Općinskog vijeća. Na sjednici će se dodijeliti kolektivna grada Udruzi za očuvanje kulturne baštine naselja Satrić, a osobnu nagradu dobio je državni tajnik u ministrarstvu poljoprivrede Marko Krmek. Na sjednici će sudjelovati predstavnici županije splitsko dalmatinske, načelnici i gradonačelnici općina i gradova Cetinskog kraja, te osobe iz kulturnog,vjerskog i ostalog javnog života.

REVIJA MAžORETKINJA

U Trilju će se danas održati šesta revija mažoretkinja, koja je dio programa Dani svetoga Mihovila. U 16,00 sati počet će defile mažoretkinja uz pratnju Limene glazbe Trilj.

KINO DANAS

Večeras će na repertoaru sinjskog kina igrat film Umri muški 4.0, s Bruceom Willisom u glavnoj ulozi. Film će se prikazivati u dva termina, u 18,00 te u 20,00 sati.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području Policijske postaje Sinj anas jutro će biti raspoređeni na D-1 (Karakašica - Dicmo, Potravlje - Dicmo), D-60 (Brnaze - Budimiri), a poslijepodne žC 6082 (Otok Daklmatinski - Obrovac sinjski).
Zbog neodgodivih radova servisiranja upravljačkog sustava na državnoj cesti D-1 Solin - Klis, danas od 9,00 do 13,00 sati promet kroz zapadnu cijev tunela «Mravince» odvijati će se jednim prometnim trakom. Upozorava se učesnike u prometu na poštivanje prometne signalizacije.

SPORT

Danas u 16,30 u susretima 4.kola 3. HNL - jug, na Gradskom stadionu u Sinju sastaju se Junak i Omiš, a na Klisu Dugopolje i Hrvace. Dodajmo ovome da Udruga navijača Kamišari organizira prijevoz navijača na susret. Autobus polazi sutra u 15,00 sati ispred ugostiteljskog objekta Jota u Hrvacama.
Sutra u 16,30 igraju se susreti 4. nogometne lige. OSK dočekuje ekipu Uranije iz Baške vode, a Glavice igraju na svom terenu s Orkanom.
Konjički klub Alkar organizator je međunarodne galopske priredbe koja se u nedjelju, s početkom u 15,00 sati održava na sinjskom hipodromu.