Petak, 15.09.2006.

ODRžANA 37. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Na danas održanoj 37. sjednici Gradskog poglavarstva raspravljalo se o 16 točaka dnevnog reda.
Utvrđen je Konačan prijedlog GUP-a Grada Sinja te će biti upućen na usvajanje Gradskom vijeću Grada Sinja. U istu proceduru će bit upućen i Konačan prijedlog statutarne odluke o izmjenama i dopunama statuta Grada Sinja.
...

"DAN OPćINE HRVACE"

Krunicom i trodnevnim misnim slavljem u Hrvacama je započelo obilježavanje blagdana Gospe od žalosti koja je ujedno zaštitnica te općine.
Općinsko poglavarstvo Hrvaca priprema i svečanu sjednicu na kojoj će biti dodijeljena kolektivna nagrada nogometnom klubu Hrvace za uspješan, rad te nekoliko zahvalnica najzaslužnijim mještanima. Sjednica će se održati u subotu u 15 sati i 30 minuta. U kulturno umjetničkom programu, koji će početi u 19,00 sati uz veliki broj kulturno umjetničkih udruga koncert će održati klapa Sinj.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih darivatelja krvi iz Hrvaca u prigodi dana općine Hrvace u restoranu kod Bećara započeli su akciju darivanja krvi koja će potrajati do 13 sati.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima do 14,00 sati povremeno dolazi do prekida u snabdijevanju električnom energijom potrošača na području naselja: Grab, Podi, Udovičići, Ruda velika, Ovrlja, Crljeni dolac, Ruda mala, Ruda Orlovac, Ruda Gornja, Rože, Rosandići i Korita.

MISA U KORITIMA

Kod kapelice Kraljice Mira u naselju Korita u spomen na poginule hrvatske vitezove sutra od 10 sati i 30 minuta služit će se sveta misa koju će predvoditi župnik Otoka fra. Mato Matić.

MISA NA GRADU

U čast Gospi Sinjskoj u 17 sati služit će se sveta misa na gradu. Podsjećamo vjernike kako se svake subote pred Gospinim oltarom služi sveta misa za dobročinitelje i štovatelje Gospe Sinjske u 8 sati.

SPORT

Najavljujemo i športski vikend : Junak u 3. ligi dočekuje dubrovačkog GOšK-a, a u 4. Nogometnoj ligi nastupaju 3 naša kluba.
U nedjelju počinje utakmice Malonogometne lige Sinj.

VRIJEME

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz kišu, ponegdje i grmljavinu. Najkišovitije bit će na Jadranu, a najviše sunčana vremena očekuje se u Slavoniji. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni, u zapadnim krajevima sjeveroistočni, a na Jadranu umjereno i jako, na otvorenom moru i olujno jugo. Najviša temperatura zraka između 22 i 27, u Gorskom kotaru i Lici od 17 do 21 °C.

IZVOR: meteo.hr