Četvrtak, 15.09.2005.

VJEžBE PILOTA

I danas tijekom jutra, u sklopu obuke pilota Zrakoplovne baze Zadar nad Sinjem i Cetinskim područjem vrši se vježba pilota, zrakoplovima pilatus.

POčELI TRENINZI MAžORETKINJA

Započela je i nova sezona kao i treninzi sinjskih mažoretkinja ističe voditeljca Davorka Dukić, te dodaje kako se nove djevojke koje su zainteresirane mogu javiti subotom od 11,30-13 sati u rekreacijsku sportsku dvoranu kod gradskog kina.

DAN OPćINE HRVACE

Trodnevnicom i misama obilježava se blagdan Gospe žalosne koji se svečano štuje u općini Hrvace. Tamošnji župnik Fra Frano Bilokapić ističe kako veliki broj vjernika Cetinskog kraja u vrijeme ovog blagdana posjeti župu Hrvace.

župnik najavljuje sadržajne religiozne večeri, blagoslov križnog puta te novog srebrnog okvira gospe žalosne kao i dolazak splitsko makarskog nadbiskupa monsinjora Marina Barišića.

Finalne pripreme za svjetovno obilježavanje dana Općine Hrvace su završene kaže načelnik Dinko Bošnjak te dodaje kako će se na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodjeliti osobne i kolektivne nagrade zaslužnima.

Svečanost obilježavanja će uveličati gosti i uzvanici iz županije i državne vlasti, a osobnu nagradu dobiva alajčauš Ivan Zorica ističe načelnik Bošnjak. Nagrada Općine stiže i Zavodu za prostorno planiranje, a kolektivno priznanje ide na adresu O.š. Dinka šimunovića i ravnateljici Zorki Buljac.

AKCIJE DARIVANJA KRVI U SINJU I TRILJU

Gradsko Društvo Crvenog Križa Sinj ovog petka organizira 16. ovogodišnju akciju darivanja krvi u Sinju.Trenutačna je potražnja svih krvnih skupina potvrdjuje iz udruge Ante Omrčen te dodaje kako su svi dobrodošli u petak od 9-13 sati.

U Trilju 23. rujna je nova akcija darivanja krvi. U sljedeći tjedan dana na dvije pomenute akcije darivanja krvi u Suinju i Trilju,iz sinjskoge udruge očekuju između 70 do 80 doza krvi koja bi bar malo ublažila situaciju potraživanja u transfuzijskom odjelu KB Split.

BOJNO GAđANJE POSTROJBI HV U VRLICI

Iz Gradskog centra za zaštitu i spašavanje informiraju pučanstvo gradova Sinja ,Vrlike i Trilja te općina Hrvace, Otok i Dicmo kako će u petak 16. rujna od 9.30-14 sati postrojbe HV vršiti bojevo gadjanje ciljeva na zemlji iz lako-topničkog oružja na vježbalištu veliko Suho polje, Ježević kod Vrlike.

Iz gradskog centra zamoljavaju pučanstvo da se u tom vremenu ne nalaze na navedenom području.

SPORT

Junak je jučer na igralištu NK Hrvace ostvario svoju prvu pobjedu. Iako tijesnim rezultatom od 1:0 osvojeni su prvi bodovi protiv Vala. Utakmicu je pratilo oko 250 gledatelja.

4. kolo prve županijske lige Split rezultati:
OSK-Split 4-2
Glavice-Sloga 2-0
Jadran Tučepi -Hrvace 0-4.

Nakon 4. kola na vrhu tablice nema promjena.Hrvace i OSK vode s 12 bodova, slijede Croatia 10, Orkan, Glavice 9 i tako dalje.

VRIJEME

I u nastavku dana sunčano i stabilno uz sjeverni vjetar slabog do srednjeg intenziteta, a temperatura zraka izmedju 17-24 stupnja Celzijeva.