Srijeda, 15.08.2018.

Vigilija Velike Gospe u Sinju


U predvečerje svetkovine Velike Gospe, 14. kolovoza 2018. u 18.00 sati, slavlje Uznesenja blažene Djevice Marije započelo je u 18.00 sati skidanjem Gospine slike i procesijom preko samostanskog dvorišta do Trga dr. Franje Tuđmana.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Raspored svetih misa povodom proslave blagdana Velike GospeMolitvom i svetom ispovijedi vjernici se pripremaju za proslavu blagdana Velike Gospe, dan svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije, koji se slavi u srijedu, 15. kolovoza. Posebno svečano bit će u Sinju, najvećem južnom marijanskom svetištu, gdje se Velika Gospa – Čudotvorna Gospa Sinjska slavi i kao nebeska zaštitnica grada.
 
U srijedu, 15. kolovoza, na sam blagdan Velike Gospe jutarnje svete mise služit će se u 4, 5, 6, 7 i 8 sati. Na Gospinom gradu misa će biti u 7 sati. Procesija Gradom i sveta misa na Trgu dr. Franje Tuđmana započinje u 9.30 sati, a slavljem će predsjedati splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. Svete mise poslijepodne će se služiti u 14, 15 i 16 sati, a večernja sveta misa koju će predvoditi provincijal fra Joško Kodžoman služit će se na Trgu dr. Franje Tuđmana u 18 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR