Utorak, 15.08.2017.

Proslava blagdana Velike Gospe u Sinju


Vjernici danas slave blagdan Velike Gospe. Posebno je svečano u najvećem marijanskom svetištu južne Hrvatske – Sinju, koji danas slavi svoju nebesku zaštitnicu Čudotvornu Gospu Sinjsku i Dan Grada.
Misna slavlja u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske počela su zornicom u 4 sata, a u 9 sati i 30 minuta mačkule i fanfare označile su početak procesije ulicama Sinja s Gospinom slikom, a nakon procesije središnje misno slavlje upriličeno je na Trgu dr. Franje Tuđmana.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Danas blagdan Velike Gospe – Sinjani slave svoju nebesku zaštitnicuDanas je blagdan Velike Gospe, koji se u Sinju slavi kao Čudotvorna Gospa Sinjska, nebeska zaštitnica župe i grada te Dan Grada.
Velika Gospa dan je svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo.
Deseci tisuća vjernika i danas hodočaste u Sinj, jedno od najvećih marijanskih svetišta u Hrvatskoj.
U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske misna slavlja počela su ‘zornicom’ u 4 sata, nakon koje su mise služene svakoga sata.
U 9,30 sati iz Gospina svetišta krenut će svečana procesija sa slikom Čudotvorne Gospe Sinjske, kojom će se na četiri strane blagoslivljati grad Sinj i Cetinska krajina.
Svečanu procesiju i euharistijsko slavlje na Trgu Franje Tuđmana predvodit će splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.
Od 14 sati u Crkvi mise će ponovno biti služene svakog sata, a u 16 sati bit će misa na Gospinu Gradu.
Proslava svetkovine završit će svečanom večernjom koncelebriranom misom na Trgu dr. Franje Tuđmana u 18 sati, koju će predvoditi provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman.
IZVOR: WWW.FERATA.HR