Petak, 15.07.2011.

Premijerka s predstavnicima VAD-aTradicionalno uoči održavanja Sinjske alke, Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sjećanje na Branimira Vugdeliju

Rock druženje u spomen na prerano preminulog glazbenika Branimira Vugdeliju, održat će se večeras s početkom u 20,30 sati na Kerepu.

Branimir Vugdelija (1983-2007) bio je pjevač i osnivač sinjske rock grupe Embrio.
Organizator prvog memorijalnog koncerta u Branimirovom rodnom mjestu je 'Otočka rock udruga'. Na koncertu će nastupiti Embrio, M.O.R.T, Darkvud, Atlantida, Maršal, Salauk i Hetrem iz BiH. Ulaz je za sve besplatan.

Prva tri koncerta u sjećanje na Branimira Vugdeliju održala su se u Sinju, u organizaciji Udruge S.K.U.P.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kameni zvonici i crkve Dalmacije

U čast Gospi Karmelskoj Udruga žena 'Triljanke' Trilj organizira izložbu 'Kameni zvonici i crkve Dalmacije', autora autora Josipa Radića s Brača.
Otvaranje izložbe je večeras u 20 sati u Muzeju triljskog kraja. Na izložbi će biti predstavljeni: Rendićev zvonik -Ložišća, Zvonik Sv. Jerolima - Pučišća, Zvonik Sv. Nikole - Gornji Humac, Brač, Katedrala Sv. Dujma – Split, Crkva Sv. Jakova, Međugorje, Crkva Sv. Krista Kralja – Selca, Crkva Uznesenja Marina – Sutivan, Crkva Sv. Ivana – Jelsa.
Izložba će se moći razgledati sutra od 9 do 13 sati, u nedjelju od 8,30 do 11,30, te u ponedjeljak od 8 do 14 sati.
Iz Udruge žena 'Triljanke' pozivaju sugrađane i druge ljubitelje kamena i umjetnosti da posjete ovu zanimljivu i jedinstvenu izložbu koja je izazvala velik interes u mnogim europskim državama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Rezultati turnira 'Sinjski maligani'

Na starom košarkaškom igralištu u Sinju kod kina, sinoć su igrane utakmice turnira na male branke 'Sinjski maligani 2011'.

Evo rezultata četvrtoga dana:
B 58 - Gemištari 3:0
Kumovi Dicmo - Surferi 4:1
CB Rio - Geo Pars 2:3
Los Gallacticos - CB Bila Boja 1:6

Raspored za danas:
19:00h Autoservis Ikljaš - Autopraonica Ivan
19:45h Pršutoreznica Miško - Flegme
20:30h Bony Pony - Čunga Lunga
21:15h Restoran Feniks - Nas trista
22:00h Lagano Lasasto - Škola nogometa Glavice
22:45h Mrkan - Bili Mantili

IZVOR: WWW.FERATA.

Otvaranje 'Dana Alke i Velike Gospe'

Podizanjem zastave 'Dana Alke i Velike Gospe' u Sinju se večeras službeno otvara sinjsko kulturno ljeto.

Od početka srpnja u Sinju je već održano nekoliko kulturnih događaja koje su dio manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe': koncert ansambla Zagrebački solisti, predstava 'Umakla se Joka Šimunova' Dramske udruga Proložac, izložba grafika i skulptura akademske kiparice Jasne Bogdanović, plesna predstava Marije Šćekić i Prvenstvo svita u pečenju sinjskog uštipka, te Brnaški dernek koji je počeo u srijedu a završava u nedjelju.

Sinjsko kulturno ljeto otvorit će predsjednik Gradskog vijeća i predsjednik Odbora za proslavu 'Dana Alke i Velike Gospe' Milan Smoljo, podizanjem zastave na Trgu kralja Tomislava, u 21 sat.

Zastavu Dana Alke i Velike Gospe na Trg će donijeti Sinjske mažoretkinje, koje će uz pratnju Gradske glazbe Sinj održati defile središtem Sinja, od zgrade KUS-a do Trga kralja Tomislava.

Nakon podizanja zastave, u Alkarskim dvorima u 21 sat počet će kultna sinjska predstava 'Dujo Manzan i Mate Manistra' koju će izvesti glumci Sinjskog pučkog kazališta.

Tijekom dva mjeseca održat će se brojni kulturni, zabavni i športski programi. Ovogodišnja manifestacija, koja će trajati do 3. rujna, sinjske porezne obveznike koštat će više od 500.000 kuna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Pojačan je promet na većini cesta prema moru, u Istri, te duž jadranske obale na prilazima turističkim mjestima, stoga vozače upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na otoku Braču, zbog požara zatvorene su ceste (D 114 i ŽC 6188):
- Milna-Sutivan i
- Ložišća-Dračevica.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zatvoreni su:
- na čvoru Nova Gradiška izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda,
- na čvoru Slavonski Brod-zapad izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba.

Dionica državne ceste D1, Gračac-Knin, zatvorena je za sav promet zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je preko Kistanja i Obrovca ili autocestom A1.
IZVOR: HAK
...