Srijeda, 15.07.2009.

1. 855.000,00 KUNA UKUPNI GUBITAK SINJSKOG DOMA ZDRAVLJA !?Ravnatelj županijskog Doma zdravlja Miran Propadalo gradonačelniku Sinja Ivici Glavanu dostavio je specifikaciju troškova rodilišta i stacionara iz koje je vidljivo koliki su stvarni gubici ovih ustanova koje djeluju pri sinjskoj ispostavi Doma zdravlja. Prema riječima ravnatelja Propadala rodilište je stvorilo gubitak od 1.075.000,00 kuna, a stacionar 780.000,00 kna. Djelatnici ovih dviju ustanova tvrde da ti podaci ne odgovaraju istini.
O sudbini rodilišta u Sinju, Makarskoj, Imotskom i Braču govorilo se i na jučerašnjoj županijskoj skupštini. SDP-ov vijećnik Neven čurković postavio je pitanje o stanju u županijskom domu zdravlja, posebice nakon što je ravnatelj ispostave Sinj Ivan Nasić dao ostavku. Zatražio je od župana Ante Sanadera da se, prije donošenja ikakvih racionalizacija unutar Doma zdravlja, zatraži suglasnost od županijske skupštine. župan Sanader prihvatio je ovaj prijedlog, te je obećao vijećnicima dostaviti financijska izvješća kao i izvješća o rodilištima koja su izdvojena od Domova zdravlja, a čije financiranje županija sama neće moćipodnijeti. župan je najavio da će se slijedećeg tjedna održati sastanak s lokalnim zajednicama Imotskog, Sinja, Makarske i Brača od kojih će se zatražili sufinanciranje rodilišta. Naglasio je da će rodilišta opstati jedino uz pomoć lokalnih zajednica.
Nezavisni vijećnik Miro Bulj uputio je priopćenje za javnost u kojem najavljuje potpisivanje peticije za očuvanje sinjskog rodilišta i stacionara. Peticija će se potpisivati u subotu od 9,00 sati na Trgu kralja Tomislava, a prikupljeni potpisi dostavit će se svim nadležnim institucijama. Priopćenje u cjelosti možete poslušati u Dnevniku Hit radija u 16,00 sati.

ODRžAN SASTANKA SA SINJSKIM UGOSTITELJIMA

Predstavnici Grada, policije i državnog inspektorata jučer su održali sastanak sa sinjskim ugostiteljima. Razgovaralo se o problemima vezanima za poslovanje ali i za uspostavu komunalnog reda: radnom vremenu, buci i korištenju javnih površina za štekate. Ugostitelji su zamoljeni da svojim poslovanjem podignu kulturu ponašanja u gradu, a izabrat će i predstavnike koji će redovito kontaktirati s Gradskom upravom s ciljem zajedničkog rješavanja problema.

POčINJU PRIPREME ALKARA NA ALKARSKOM TRKALIšTU

Danas, 15. srpnja, počinju pripreme alkara na Alkarskom trkalištu. Pripreme će se održavati svaki dan do početka alkarskih svečanosti, osim nedjelje i subote. Alkari će se s Hipodroma uputiti u 17,45 sati, a na trkalištu će biti u 18,00 sati.

OBAVIJEST

Noćas između 1 i 5 sati ujutro na području Grada Sinja i okolnih naselja obavljat će se dezinsekcija komaraca, ULV metodom s vozila. Mole se građani, posebno oni koji boluju od plućnih i alergijskih bolesti, da sutra u navedenom vremenu zatvore prozore. Upozoravaju se i pčelari da uklone pojilice s košnica i spriječe izlazak pčela sljedećih 48 sati.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE"

Glumačka družina Histrion večeras će u sinjskom kinu izvesti predstavu "Leganda o svetom Muhli". Autor je Mate Matišić a redatelj Zoran Mužić. Početak je u 21,00 sat. Ulaznice se prodaju u knjižarama Duga i Axel, te prije početka na blagajni kina.

"TRILJSKO KULTURNO LJETO"

Na triljskoj ljetnoj pozornici u gradskom parku večeras će se održati "Večer klapske pisme" na kojoj će nastupiti ženska klapa Mendula iz Kaštela, klapa Trilj i klapa HRM-a Sv. Juraj. Koncert će početi u 20,30 sati, a održava se u okviru "Triljskog kulturnog ljeta".

Povodom blagdana Gospe Karmelske, suzaštitnice Trilja, koja se slavi 16. srpnja, u Muzeju triljskog kraja otvorena je izložba radova naziva "Gospa-majka Božija". Na izložbi je prikazano 20-tak radova triljskih žena s tematikom-Gospa. Za posjetitelje će biti otvorena do kraja tjedna, od 9,00 do 14,00 sati.