Utorak, 15.07.2008.

OBAVIJEST

Poštovani posjetitelji Portala Grada Sinja ispričavamo se zbog kašnjenja objave vijesti.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."

U okviru ovogodišnje manifestacije Dani Alke i Velike Gospe Sinj 2008. večeras će se u Galeriji Galiotović, u 20,00 sati otvoriti izložba slika akademskog slikara Ivice Propadala.
U 21,00 sat u dvorištu samostana čudotvorne Gospe Sinjske održat će se koncert klasične glazbe. Na koncertu će nastupiti Stjepan Mihaljinec, Ivanka Boljkovac te Sinjani Marija i Božo župić.

BLAGDAN GOSPE KARMELSKE

Sutra je blagdan Gospe Karmelske, koja se svečano slavi u župi Trilj, čija je suzaštitnica. Svete mise na blagdan prijepodne služit će se u 7,30 i 10,30 sati. Svečana procesija s kipom Gospe Karmelske i svečana sveta misa, koju će predvoditi don Mario matković, župnik u Okrugu na čiovu, počet će u 19,00 sati.
Danas će se u triljskoj crkvi u 19,00 sati održavat duhovna priprema za blagdan: Sveta krunica, misa i molitve Gospi Karmelskoj.
U triljskoj župi Gospa Karmelska se slavi već preko 2 stoljeća.

IZLOžBA SLIKA

Udruga Svitnjak iz Splita sutra će, u 21.00 sat otvoriti izložbu slika "Izložba duše" na prvom katu galerije Galiotović.
Izložba će biti postavljena do 29. srpnja, a moći će se pogledati od 10,00 do 12,00 i od 19,00 do 22,00 sata.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U DICMU

Sutra, 16. srpnja, će se u Dicmu, u vremenu od 09,00 do 12,00 sati, u prostorijama ambulante održati akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa Sinj i Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi iz Dicma. Pozivaju se svi dobrovoljni darivatelji krvi, kao i oni koji to žele postati da se odazuovu ovoj humanoj akciji kako bi se za potrebe Transfuzijskog osjela KBC-a Split prikupio što veći broj doza krvi.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."

U četvrtak će se svečano otvoriti «Dani Alke i Velike Gospe 2008.». Na trgu dr. Franje Tuđmana, od 21,00 sat održat će se "Sinjska noć", na kojoj će sinjski ugostitelji u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja posjetiteljima ponuditi 5000 arambaša. Na "Sinjskoj noći" gosti iz Slavonije pripremat će fiš paprikaš, a u kulturno-umjetničkom dijelu programa folklorne grupe pjevat će i izvoditi stare plesove.

OBAVIJEST

Večeras, od ponoći do 5 sati ujutro, djelatnici Likomed vetrine će na području Grada Sinja obavljati prvu adulticidnu dezinsekciju komaraca metodom hladnog orošavanja s vozila. Mole se građani da u navedenom periodu zatvore prozore. Upozorenje se posebno odnosi na građane koje boluju od alergija i bolesti dišnih putova. Pčelari se upuzoravaju da zatvorte košnice i prekriju pojilice na njima.

SPORT

Aktualni prvaci 3. Hrvatske nogometne lige Jug, nogometaši Hrvaca, jučer poslijepodne su počeli s pripremama za novu trećeligašku sezonu. Treneru Mirku Labroviću na prozivku i prvi trening odazvalo se 16 igrača.
Od novih imena, jučer je u dresu Hrvaca trenirao prinova iz Junaka, Mate Sučić. što se tiče ostalih promjena u igračkom kadru, Stjepan šandrić je potpisao za OSK, Tino Lagator se nalazi na probi u Solinu, a Bože Poljak priliku traži u njemačkoj ligi. Podsjećamo, u sastavu od ranije nema više Vardića i Suraća koji su prešli u sinjski Junak.

Sutra, 16. srpnja, će se u Dicmu igrati polufinalni susreti malonogometnog memorijalnog turnira "Ante Tonći Brkić" koji se održava u čast i spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu s područja općine Dicmo. U 20.30 sati igraju Otok i Muć, a u 21.20 sati Trilj i Dicmo. Finalni susret na rasporedu je u subotu 19. srpnja. Organizator turnira je športska udruga Dicmo, a pokrovitelj općina Dicmo.