Subota, 15.07.2006.

"DANI KOMINA, PURE I BRONZINA" U TIJARICI

Neprofitna udruga Academia cravatica prije nekoliko dana krenula je iz Dubrovnika u okviru umjetničke instalacije "Kravata oko Hrvatske" s ciljem da se simbolično povežu sve hrvatske regije, kulturne i geografske različitosti. Ovom istalacijom biti će obuhvaćene sve hrvatske županije. U pohodu Splitsko-dalmatinskoj županiji su danas, kada će stanovnici Tijarice za njih pripremiti i umjetničko-gastronomski program.
Potkraj srpnja u Tijarici će se održati "Dani Komina, pure i bronzina" manifestacija koja već treću godinu zaredom popularizira zaboravljne kulinarske i narodne običaje tog Triljskoga kraja. Manifestacija će trajati dva dana, a otvorit će se paljenjem vatre na kominu.

AKCIJA VIJEćA EUROPE "SVI ISTI, SVI JEDNAKI"

Od jučer je u našemu gradu počelo obilježavanje 10. obljetnice kampanje Vijeća Europe pod nazivom "Svi različiti, svi jednaki" kojeg u Sinju provodi Udruga za jačanje civilnog društva i kvalitete življenja "Srma". Grad Sinj dao je podršku ovome projektu iz razloga što se njim želi skrenuti pozornost na djecu sa posebnim potrebama i pružiti priliku njima i njihovim vršnjacima da se međusobno upoznaju i razumiju.
Tako će se od srpnja do listopada realizirati zabavno kreativne radionice, poludnevni izleti, javna tribina i izložba radova djece i odraslih sa posebnim potrebama

IZBOR NAJLJEPšE OKUćNICE I BALKONA U GRADU SINJU

I ove godine Turistička zajednica Grada Sinj i Radio Sinj organiziraju izbor za najljepšu okućncu i balkon na području Grada. Prijave se vrše u redakciji Radio Sinja na broju 660-550
do kraja srpnja kada će posebno oformljena komisija izići na teren kao bi donijela odluku o najboljima.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2006."

U sklopu kulturno-zabavnog programa "Dani Alke i Velike Gospe" za večeras je najavljen koncert kvarteta HNK iz Splita, koji će se održati u Crkvi čudotvorne Gospe Sinjske od 20 sati i 30 minuta. Inače, ovo je prvi od šest koncerata klasične glazbe u sklopu sinjskog kulturnog ljeta.

Podsjetimo kako je u srijedu otvorena i izložba akademskoga slikara Vladimira Katića, koja se može pogledati do 21. srpnja u Galeriji Galiotović od 10 do 12 sati.

U okviru sinjskog kulturno-športskog ljeta organizira se turnir u balotama. Prijave se vrše do 16. srpnja do 12 sati. Izvlačenje parova je isti dan u 12,15 sati. Za najbolje ekipe predviđene su bogate nagrade, a prijave i sve informacije o ovom športskom događaju mogu se dobiti na mobitel 098/13-60-333.

SPORT

Obavještavaju se igrači seniori nogometnoga kluba OSK iz Otoka da će se u ponedjeljak 17. srpnja u 18,30 održati prva prozivka igrača i prvi trening pod vodstvom novoga trenera prof. Ivice Glavana na športskom centru Gola Brda.

Donosimo još jednu obavijest kako se sva djeca koja žele trčati Brnašku Alku koja će se održavati u sklopu Brnaškoga derneka mogu prijaviti u kiosku "Oven" na autobusnom stajalištu u Brnazama.

VRIJEME

I u nastavku dana biti će sunčano i vrlo toplo vrijeme. Temperatura zraka između 28 i 30 stupnjeva Celzijevih.