Petak, 15.07.2005.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE"

Službeni početka Sinjskog ljeta, manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" počinje 22. srpnja podizanjem zastave na Trgu Kralja Tomislava. Na svečanom otvorenju nastupit će Gradska limena glazba, Sinjske mažoretkinje i žonglerska skupina Tambu.

BRNAšKI DERNEK

Poslijednjeg vikenda u srpnju na Meljači u Brnazama održat će se 24. tradicionalni Brnaški dernek na kojem će se i ove godine predstaviti niz kulturno umjetničkih društava, a neće nedostajati ni starih igara Cetinskoga kraja.

PRIPREME ZA 290. SINJSKU ALKU

Alkari predvođeni alajčaušom Ivanom Zoricom od jučer su počeli pripreme s kopljem za ovogodišnje 290. alkarske svečanosti. Atmosfera na trkalištu je izuzetno kvalitetna ističe alačauš Zorica, te dodaje kako će ovogodišnji alakarski vojvoda Ivan čikara uz njegovu pripomoć odabrati 17 alkara kopljanika za slavodobitnika 290. Sinjske alke.

Alkarski vojvoda general Mirko Norac kojeg tjedno posjećuju iz Uprave VAD-a informiran je o svakodnevnim pripremama za ovogodišnju Alku. Ističe kako mu podrška alkara, momaka, uprave kao i naroda Cetinskog kraja dodatno donosi snagu i hrabrost za trenutke koje provodi u zatvoru.

BLAGDAN GOSPE KARMELSKE

Povodom subotnjeg blagdana Gospe Karmelske koja se posebno štuje u Trilju i slavi za cijeli Cetinski kraj poslijepodne je najavljena, kroz trodnevnicu, sveta misa i molitva u 19 sati. Predvodi je i propovijeda župnik Turjaka Fra Bernardin Vučić.

Sutrašnje obilježavanje blagdna gospe Karmelske obilježit će se misama u 7,30 i 10,30.
Svečana procesija s kipom Gospe Karmelske najavljena za 19 sati. Svečanu svetu misu predvodi i propovijeda dr.Don Ivan Bodrožić predstojnik Tiskovnog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije.

Povodom nastupajućeg blagdana triljski župnik i dekan Cetinskog dekanata don Stipe Ljubas poziva vjernike u velikom broju na molitvu nebeskoj Majci za zaštitu od svakog zla duše i tijela.

IZVANREDNA SKUPšTINA K.K. ALKAR

Večeras u 19 sati u Galeriji Galiotović održat će se izvanredna skupština Košarkaškog kluba Alkar, na njoj će se izabrati nova tijela kluba koja bi trebala voditi Alkara kroz sljedeće mandatno razdoblje.

VRIJEME

I u nastavku dana sunčano toplo i vruće. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 33 C.