Subota, 15.06.2019.

U Sinju proslavljen blagdan sv. Ante


U Svetištu Gospe Sinjske za blagdan sv. Ante vjernici su se pripremali utorcima i Trodnevnicom sv. Anti. Blagdan sveca svega svijeta, proslavljen je u četvrtak 13. lipnja misnim slavljima u 7, 8, 9 i 19 sati.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gala: Obilježen blagdan sv. Ante i 75. obljetnica mučeničke smrti fra Metoda Vezilića


Župna zajednica Svih Svetih Gala-Gljev, u četvrtak 13. lipnja 2019. godine, proslavila je blagdan sv. Ante Padovanskog i obilježila 75. obljetnicu mučeničke smrti župnika fra Metoda Vezilića (1883.-1944.), kojeg su partizani ubili bez suda i prava na obranu. Slavlje je održano u zaseoku Jandrek, gdje se od davnine nalazila kapela sv. Ante i gdje su živjeli župnici sve do svibnja 1944. godine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

KUD Sinj na ‘Brodskom kolu’ i ‘Kolu na Medanu’


Članovi Dječje sekcije Kulturno-umjetničkog društva Sinj sinoć su otputovali u Slavonski Brod, gdje će nastupiti na 55. ‘Brodskom kolu’ te u Općinu Rešetari na 17. manifestaciju ‘Kolo na Medanu’.
Smotra folklora ‘Brodsko kolo“’ najstarija je smotra folklora u Hrvatskoj. Obuhvaća različite sadržaje poput likovnih i etnografskih izložbi, promocija knjiga, dječje smotre, smotre svečanih zaprega, smotre izvornog pjevanja, smotre izvornog folklora, revije hrvatskih narodnih nošnji i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji.
Manifestaciju ‘Kolo na megdanu’ organizira KUD Drežnik, a očekuje se nastup nekoliko kulturno-umjetničkih druprava iz Hrvatske i drugih država.
IZVOR: WWW.FERATA.HR