Utorak, 15.06.2010.

Sinjani će i dalje piti najjeftiniju vodu

Javno komunalno poduzeće “Vodovod i čistoća” uputilo je zahtjev vlasnicima, gradovima Sinju i Trilju, te općinama Otok, Hrvace i Dicmo, zahtjev za suglasnost za povećanje cijene vode.
Gradonačelnik Ivica Glavan kazao je kako Grad Sinj neće dati suglasnost za povećanje cijene vode dok sudski vještak ne utvrdi realno stanje moguće naplate svih ukupnih potraživanja “Vodovoda i čistoće”.
Nakon što se utvrdi koliki iznos potraživanja je moguće naplatiti, razmatrat će se zahtjev za povećanje cijene vode.
Direktor Javnog komunalnog poduzeća "Vodovod i čistoća" Mario Vukasović angažirao je sudsku vještakinju za računovodstvo i financije kako bi se utvrdilo financijsko stanje, odnosno analitika prihoda i rashoda u ovoj tvrtki.
Prema riječima direktora Vukasovića, od 20 milijuna kuna potraživanja, prema prvim procjenama, nenaplativo je oko 6 milijuna kuna

Mreža Udruga Grada Sinja održala Izbornu skupštinu

Mreža Udruga Grada Sinja održala je 14.6.2010.g. Izbornu skupštinu u prostorijama Crvenog križa. Na skupštini je izabran petočlani Savjet Mreže. Članovi savjeta izabrani na dvije godine su: Snježanka Jadrijević -  Udruga Srma, Vojo Barać – Udruga UTIS, Miro Bulj – Udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata, Marica Munivrana – Klub žena liječenih na dojci Sinj i Dragana Poljak, SKUP – Sinjski kulturni urbani pokret. Savjet je operativno tijelo mreže koje odluke donosi konsenzusom, a na svojoj prvoj sjednici će izabrati koordinatora Savjeta.
Članice ove neformalne Mreže Udruga Grada Sinja su:
1.Udruga Srma
2.Udruga UTIS
3.Udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata
4.Klub žena liječenih na dojci Sinj
5.Udruga hrvatskih branitelja liječnih od PTSP-a (posttraumatskog stresnog poremećaja) splitsko-dalmatinske županije
6.Udruga za promociju kulturnih događanja ''Gaj Laberije''
7.Udruga za unaprijeđenje kulture cvijeća ''Viola odorata''
8.Odred izviđača porječana ''Malin''
9.Udruga navijača Dinama Sinja i Cetinske krajine
10. SKUP - Sinjski kulturni urbani pokret

Udruge koje su službeno iskazale interes za suradnjom s mrežom u ostvarenju programa i ciljeva, ali se nisu učlanile u Mrežu su:
1.Udruga Novi put
2.Crveni križ Sinj
3.Udruga obitelji s četvero i više djece (4+)

"Dani Zagore, obale i škoja“

Poduzetnički centar Sinj, uz Grad Trogir, suorganizator je dvodnevne turističke manifestacije „Dani Zagore, obale i škoja“ koja će se održavati sutra, 16. lipnja, i u četvrtak na središnjem gradskom trgu u Trogiru. Na manifestaciji će nastupiti 10–ak izlagača s područja Cetinskog kraja koji će se predstaviti sa svojim proizvodima. U kulturno–umjetničkoj večeri, uz brojna kulturno–umjetnička društva, udruge i glazbenike nastupit će Sinjske mažoretkinje.

Gospodarska zona Kukuzovac će danas, 15. lipnja, objaviti natječaj za uređenje komunalne infrastrukture

Gospodarska zona Kukuzovac će danas, 15. lipnja, objaviti natječaj za uređenje komunalne infrastrukture, druge podfaze prve faze. Kako je obavijestila dogradonačelnica Elena Perković Paloš, riječ je o izgradnji kompletne infrastrukture prve faze koja se prostire na 59 hektara. Natječaj će trajati 26 dana, a dogradonačelnica kaže kako već sada imaju saznanja da će se na natječaj prijaviti veliki broj firmi iz cijele Hrvatske. Radovi bi trebali početi odmah nakon žalbenih rokova, pa će biti dizalica i kranova na zoni, nadodala je dogradonačelnica Paloš.

Obavijest

Gradsko vijeće pozvalo je Udruge, vijećnike, građane i druge zainteresirane na podnošenje inicijative za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2010. godinu. Inicijative se podnose u pisanom obliku do 15. srpnja.

Udruga Srma prikuplja odjeću i obuću za štićenike Centra Fra Ante Sekelez u Vrlici

Udruga Srma prikuplja odjeću i obuću za štićenike Centra Fra Ante Sekelez u Vrlici. Akcija se provodi od 10 do 12 sati, srijedom i petak a utorkom i četvrtkom od 18 do 20 sa

Obavijest

U srijedu, u 19,30 sati u samostanoskoj dvorani “Posljednje večere” održat će se skupština udruge Cjelovit život. Pozivaju se članovi i drugi zainteresirane da nazoče skupštini.

Obavijest

“Likomed veterina” danas, 15. lipnja, započinje prvu larvicidnu dezinsekciju komaraca na području grada Sinja. Dezinsekcija će se vršiti prskanjem  raslinja uz stajaće vode i polaganjem kompresa. Više informacija možete dobiti na broj 701- 400.

Obavijest

Udruga umirovljenika Sinj 16. lipnja organizira za svoje članove jednodnevni izlet u Jajce–BiH. Sve informacije mogu se dobiti u tajništvu Udruge

Obavijest

Zbog radova miniranja na južnom predusjeku tunela „Mačkovac – zapad“, brza cesta Solin–Klis, bit će  zatvorena za sav promet od 13,00 do 13,30 sati i večeras od 21,00 do 21,30 sati.

Stanje na cestama

Do 17. lipnja, svakodnevno od 7 do 20 sati zatvorena je dionica ceste D 39 Svib-Cista Provo. Obilazak: Cista Provo-Lovreć-Studenci-Aržano.
IZVOR: HAK