Ponedjeljak, 15.06.2009.

IZVRšNI ODBOR NK JUNAK PODNIO KOLEKTIVNU OSTAVKU


FOTO: Filip Ratković

Izvršni odbor NK Junak, na čelu s predsjednikom, podnio je kolektivnu ostavku. Ovakva odluka donešena je na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora. U zaključku je navedeno kako je ostavka podnesena zbog uvažavanja rezultata lokalnih izbora i činjenice kako Grad i dalje treba skrbiti o Junaku. Od novog gradonačelnika Ivice Glavana traži se da žurno predloži kandidate za Izvršni odbor te da pripremi izbornu skupštinu.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Konstituirajuća sjednica sinjskog Gradskog vijeća održat će se za dva dana. Nakon izbora i Izvješća mandatnog povjerenstva te izbora Povjerenstva za izbor i imenovanja, birat će se predsjednik i potpredsjednik Vijeća. Sjednica će se održati u srijedu, 17. lipnja s početkom u 10 sati.

OBAVIJEST

U Trilju će se konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća održati danas, 15. lipnja, u 17,00 sati, a u Otoku sutra u 18,00. U Vrlici, Hrvacama i Dicmu konstutuirajuće sjednice gradskog, odnosno općinskih vijeća održat će se u srijedu, 17. lipnja.

PROSVJED UGOSTITELJA

Desetak sinjskih ugostitelja, nezadovoljnih zbog zabrane pušenja u zatvorenim ugostiteljskim objektima u srijedu, 17. lipnja, će zatvoriti kafiće na 24 sata. Na bojkot su pozvali i kolege iz Trilja i Otoka. Ugostitelji ističu kako se primjenom zakonske odredbe o zabrani pušenja u zatvorenim ugostiteljskim objektima krše njihova temeljna prava na rad. Istoga dana potpisivat će se peticija protiv zakona o pušenju. Danas, 15. lipnja, u 18,00 sati održat će sastanak na koji su pozvani svi ugostitelji s područja Cetinskog kraja. Kontakt na broj mob. 098/220-468.

BLAGDAN SVETOG VIDA

Danas, 15. lipnja, je blagdan svetoga Vida, koji je bio progonjeni kršćanin. Njegovo se mučeništvo zbilo na početku Dioklecijanova progonstva oko g. 304. ili 305. godine. U našem kraju sveti Vid se posebno štuje na Zelovu gdje je zaštitnik župe.

OBAVIJEST

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan sutra, 16. lipnja, će u Gradskoj vijećnici u 10,00 sati prirediti prijem za učenike i njihove mentore koji su postigli uspjeh na državnim, regionalnim, međužupanijskim i županijskim natjecanjima.

TURNIR U KOšARCI

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put iz Sinja organizira turnir u košarci. Na turniru će sudjelovati učenici sinjskih osnovnih škola Marka Marulića, Fra pavla Vučkovića i Ivana Lovrića te Oš Trilj. Voditelj projekta je Damir Domazet, trener škole košarke Alkar Sinj. Turnir će se održati sutra, 16. lipnja, s početkom u 17,00 sati, na košarkaškom igralištu pokraj sinjskog kina.