Petak, 15.06.2007.

PRIOćENJE ZA JAVNOST HSLS-a OGRANAK SINJ


Obzirom da je već duže vrijeme medijski i ini prostor preplavljen poluistinama i dezinformacijama nerijetko na razini poziva na javni linč mene osobno i HSLS-a, dužnost mi je izvijestiti javnost o objektivnom stanju koalicije Preporod i ulozi HSLS-a u istoj.
"Tajni sastanak noću" kako navodi dopisnik, članova Poglavarstva, članova Gradskog vijeća i predsjednika stranaka koalicije Preporod održan je na moj prijedlog u gradskoj vijećnici dana 05.06.2007. godine u 19 sati na temu o problemima funkcioniranja koalicije....

"žUPANIJSKA IZLOžBA STOKE-SINJ 2007."

U organizaciji Hrvatskog stočarskog centra i Grada Sinja, uz suorganizaciju Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu, te pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva RH i Splitsko - dalmatinske županije sutra će se na sinjskom hipodromu po drugi put održati «županijska izložba stoke Sinj 2007.»
Ove godine planirano je unaprjeđenje organizacije izložbe u odnosu na prethodnu godinu ocjenjivanjem i nagrađivanjem proizvođača za uspješan uzgoj kvalitetnih grla. Nagrađivat će se najbolje grla krava i junica, najbolja kolekcija ovaca i koza, uzgajivači magaraca, buša i ždrebadi.
Na ovogodišnjoj izložbi, uz stare običaje našega kraja, prezentirat će se gastronomska ponuda, stari obrti i zanati, a sudjelovat će i udruge pčelara i zadruga.
Otvaranje izložbe je u subotu u 9,00 sati.

BLAGOSLOV NOVE CRKE U KOšUTAMASplitsko - makarski nadbiskup i metropolit monsinjor Marin Barišić danas će, na blagdan Srca Isusova, u triljskom naselju Košute posvetiti novoizgrađenu filijalnu crkvu koja nosi ime Srce Isusovo i Pastoralni centar Ivan Pavao 2. Sveta misa počet će u 18,00 sati.
Nakon svete mise u kripti crkve i crkvenom dvorištu u 20,30 sati održat će se Pučka proslava. Nakon nastupa kulturno-umjetničkih društava održat će se koncert Luke Nižetića.

BLAGDAN SRCA ISUSOVA

Blagdan Srca Isusova ove godine obilježit će se i u selu Satrić. Svečana misa s procesijom održat će se u nedjelju s početkom u 10,00 sati.
Udruga za očuvanje baštine sela Satrić najavila je bogat kulturnoumjetnički program na kojem će se već od 15,00 sati predstaviti veliki broj kulturnoumjetničkih društava, a u večernjim satima najavljen je koncert Krunoslava Kiće Slabinca i banda Loše Navike.

OBAVIJEST

U vrtićima na području grada Sinja održat će se sastanci sa roditeljima novoupisane djece, i to prema sljedećem rasporedu: Bili cvitak u ponedjeljak, 18. lipnja - za jutarnju smjenu u 17,30 sati , a za poslijepodnevnu u 18,30 sati ; dok će u dječjem vrtiću Maslačak sastanak biti u utorak, 19. lipnja u 17,30 za jutarnju skupinu te u 18,30 za poslijepodnevnu skupinu.

SPORT

Sinoć u sinjskoj dvorani odigran je prijateljski košarkaški susret između mlade reprezentacije Hrvatske i Alkara. Vrlo kvalitetni reprezentativci pobijedili su Alkar 108:61, a cjelokupni prihod od prodanih ulaznica namijenjen je udruzi invalida grada Sinja UTIS.