Četvrtak, 15.06.2006.

OBAVIJEST IZ ODBORA ZA JAVNA PRIZNANJA GRADA SINJA

Odbor za javna priznanja Grada Sinja pozvao je Gradsko vijeće odnosno njegove članove, članove Gradskoga poglavarstva, trgovačka društva, ustanove, udruge građana, vijeća mjesnih odbora i građane koji imaju prebivalište na području grada Sinja na podnošenje incijative za dodjelu javnih priznanja.
Incijative za dodjelu javnih priznanja u pisanom obliku s obrazloženjem podnose se Odboru za javna priznanja grada Sinja zaključno sa 15. srpnja. Odlukom o javnim priznanjima Grada utvrđeni su proglašenje počasnim građaninom te nagrada Grada, dok je nagrada Grada Sinja posebno društveno priznanje koje se dodjeljuje osobama koje su dugogodišnjim radom ili određenim djelom dali izuzetan doprinos na području gospodarskoga ili društvenoga života od posebnog značaja za Grad kao nagrada za životno dijelo, osobna i kolektivna nagrada.

SVEčANA PRIMOPREDAJA VATROGASNIH VOZILA

Svečana primopredaja dva nova vozila sinjskom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu biti će u petak u prostorijama vatrogasne postrojbe DVD-a Sinj na adresi Put Ferate bb s početkom u 10 sati kada će sinjski gradonačelnik uručiti ključeve vozila zapovjedniku DVD-a Stipi Ančiću.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Gradsko društvo Crvenoga križa Sinj i Klub dobrovoljnih davatelja krvi iz Hrvaca organiziraju akciju darivanja krvi u petak 16. lipnja. Akcija će se upriličiti od 9 do 13 sati u restoranu Vreba u Hravcama. Organizatori pozivaju sve punoljetne stanovnike Hrvaca da se odazovu ovoj humanoj akciji.

OBAVIJEST IZ PLANINARSKOG DRUšTVA

Planinarsko društvo Svilaja za Dane hrvatskih planinara u subotu i nedjelju 17. i 18. lipnja organizira dvodnevni izlet na Mrkvišu na Velebitu. Prijave za pohod zaprimaju se do 16. lipnja u društvenim prostorijama na Kvartirima iza 20 sati. Upisnina stoji 100 kuna.

JUBILARNA UMJETINIčKA KOLONIJA NA GLJEVU

U Gljevu od sutra započinje 10. jubilarna Umjetnička kolonija pod nazivom "Gljev 2006.". koja će okupiti mnogobrojne umjetnike iz županije. Voditelj i organizator je Lovre Plavac. Osim akademskih slikara i umjetnika kolonija će ugostiti i umjetnike iz grada Sinja, a za ovu godinu osim slika na platnu predviđeno je i oslikavanje električnih stupova.

SPORT

U spomen poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, Ogorja i Zlopolja, župe tih mjesta organiziraju prvi malonogometni turnir naziva "Svilajski vitezovi" 2006. Turnir se igra po sustavu 5 plus jedan. Prijava po ekipi iznosi 300 kuna te se zaprimaju do 20. lipnja. Kontakt broj je 098/470-298. Izvlačenje parova biti će 21. lipnja u 19 sati u caffe baru Totem -čigra.

VRIJEME

Za danas meteorolozi najavljuju sunčano vedro i toplo vrijeme s jutarnjim temperaturama od 14 20 i dnevnim temperaturama zraka i do 26 stupnjeva Celzijevih. Poslijepodne moguće naoblačenje uz kratkotrajne pljuskove.