Petak, 15.05.2020.

U ‘Sinjanju’ nagrada metar iscjepanih drva tvrtke ‘Čovo metali’


Sutra, 16. svibnja u 13 sati i 15 minuta u programu Hit radija na rasporedu je novo izdanje emisije ‘Sinjanje’.
U prošlom Sinjanju Marija Librenjak pogodila je prvu zagonetnu rič ‘tarabasa’, Boško Župić znao je rič ‘pošada’, a Branko Jadrijević otkrio je rič ‘lektimacija’. Najviše sreće na kraju emisije imao je Branko Jadrijević koji je osvojio nagradu – domaće bijelo i crno brašno te brašno za puru iz poznate Livajine mlinice u Hrvacama, na Vojskavi.
U sutrašnjoj emisiji nagrada dolazi od tvrtke ‘Čovo metali’ d.o.o. Karakašica. Sretnog dobitnika emisije ‘Sinjanje’ ova tvrtka nagrađuje s vrijednom nagradom – jedan metar kubni cijepanih drva, koji će biti dostavljeni na adresu dobitnika nagrade.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Brnaška dječja alka dobila vrijednu donaciju


Brnaška dječja alka, koja se svake godine održava u okviru Brnaškog derneka, jučer je dobila vrijednu donaciju – 19 pušaka, koje je za alkarske momke izradio Miroslav Vrgoč iz Splita.
Gospodin Vrgoč rodom je iz triljskog naselja Strizirep. Prošle godine nazočio je natjecanju malih alkarića u Brnazama zbog svog kumčeta Josipa Božića Brnića, koji je na Brnaškoj alki nastupio kao gost.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

GI Naše Brnaze uputila dopis VIOCK-u zbog stanja Prvog lateralnog kanala


Nakon što smo u ponedjeljak, 11. svibnja objavili članak ‘Psi laju, a karavane prolaze‘, u kojem smo podsjetili na problem Prvog/Desnog lateralnog kanala u Sinjskom polju kroz koji protječu fekalije iz cijelog grada Sinja, ali i ostalih naselja Cetinske krajine, Građanska inicijativa Naše Brnaze uputila je dopis direktoru komunalnog poduzeća Vodovod i odvodnja Cetinske krajine Milanu Smolji.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR