Srijeda, 15.05.2019.

Srma obilježila Svjetski dan obitelji

 
Udruga Srma danas je u Sinju obilježila Svjetski dan obitelji.

U javnoj akciji na središnjem gradskom trgu Pijaci od 10 do 11 sati volonterke Srme podijelile su infomaritne letke o besplatnim uslugama koje Udruga Srma pruža u lokalnoj zajednici. Riječ je o uslugama pravnog savjetovališta, psihološkog savjetovališta, kreativnim radionicama za djecu i žene, eko sekciji za djecu, volontiranju za građane svih životnih dobi i inkluzivnom volontiranju za mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju kroz Lokalni volonterski centar Sinj, Katalog s ponudom volonitranja 21 lokalnog organizatora volontiranja na području Cetinske krajine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Petar Popović: U Sinju sam igrao jednu od najdramatičnijih utakmica karijere

 
Najveću pobjedu u svojoj povijesti KK Alkar je ostvario prije 36 godina. Bilo je to 20. prosinca 1983. kada je u grotlu sinjske dvorane u polufinalu Kupa pao veliki Zadar. Semafor je na kraju govorio sve, 82:81 za Vrcanove momke i plasman u finale Kupa protiv Bosne.

Rado i s ponosom tih trenutaka uvijek se prisjećaju ljubitelji košarke u sinjskom kraju i sami protagonisti koji su u tom vremenu igrali za Alkar ili su bili u stručnom stožeru. Rijetko je bilo prigoda da se nakon toliko vremena razgovara sa Zadranima, onima koji su bili dio te spektakularne utakmice. Poluzavršnica državnog prvenstva za juniore koja je proteklih dana odigrana u Sinju dala nam je tu mogućnost. Naime, na klupi Zadra pored prvog trenera Jure Ružića bio je legendarni zadarski košarkaš Petar Popović, koji je prije 36 godina bio organizator igre Zadrana. U razgovoru za Feratu Popović kaže kako mu je ta utakmica bila jedna od najdramatičnijih utakmica karijere, ona koja se ne zaboravlja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predavanje o ulozi konja u antici

 
Sutra, u četvrtak 16. svibnja 2019. u Muzeju Sinjske Alke održati će se predavanje ‘Od radnika do senatora – uloga konja u antici’. Predavačice će biti dr. sc. Zrinka Šimić-Kanaet s Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Sanja Budić Leto, univ. mag. hist , ravnateljica Muzeja triljskog kraja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR