Utorak, 15.05.2018.

Novi uspjeh prim. dr. sc. Mira Šimuna Alebića

 
Zahvaljujući auto-transplantaciji tkiva jajnika, u Hrvatskoj je, prvi put, rođena zdrava djevojčica. Dio liječničkog tima koji je obavio ovaj postupak je Sinjanin, prim. dr. sc. Miro Šimun Alebić, specijalist ginekologije i porodništva.

Postupak auto-transplatacije jajnika nova je nada za parove koji se bore s neplodnošću, ali i novi smjer u medicini zahvaljujući kojem je u svijetu do sada rođeno 20 djece. Ovaj postupak u svijetu stoji desetke tisuća eura, a hrvatski stručnjaci izveli su ga besplatno kod 36-ogodišnje žene, koja je bila hormonski u teškoj menopauzi i koja je pet godina pokušavala dobiti dijete.

Postupak aktivacije jajnih stanica auto-transplatacijom tkiva uspješno je obavljen zahvaljujući liječnicima iz Švedske i upornosti doktora Alebića.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Uspješno održano prvo izdanje utrke Sinj Trail

 

Članovi Kluba avanturističkih sportova Cetina Adventure su gradu Sinju i okolici priredili nesvakidašnji događaj. Relativno mirno jutro protekle subote u 9,30 sati narušio je gromoglasan zvuk kubura Gromova Zagorja koji je označio start najveće kategorije utrke Sinj Trail koja je dužinski iznosila 35 kilometara.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

GK Sinj sudjelovao na 11. Otvorenom prvenstvu Grada Splita

 

Članovi Gimnastičkog kluba Sinj u muškoj i ženskoj konkurenciji jučer, 13. travnja sudjelovali su na 11. Otvorenom prvenstvu Grada Splita, Turnir Sv. Duje u organizaciji Gimnastičkog kluba Marjan.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR