Petak, 15.05.2009.

ODRžANA SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Jučer, 14. svibnja, je održana posljednja sjednica gradskog poglavarstva grada Sinja u ovom sazivu prije lokalnih izbora 17.svibnja. Od točaka dnevnog reda izdvajamo prijedlog zaključka o davanju suglasnosti Gospodarskoj zoni Kukuzovac na pregovarački postupak javne nabave bez prethodne objave za radove premještanja cjevovoda, Izvješće Povjerenstva za procjenu štete od elementarne nepogode Grada Sinj te prijedlog zaključka o sudjelovanju Grada Sinja u suorganizaciji održavanja "županijske izložbe stoke - Sinj 2009.".

VIJESTI IZ TRILJA

Na prigodnoj svečanosti koja se održala jučer u gospodarskoj zoni "čaporice", Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Branko Bačić i gradonačelnik Trilja Ivan šipić potpisali su ugovor o financiranju biološkog pročistača otpadnih voda u zoni. Dodajmo ovomu i vijest kako je u županiji u tijeku potpisivanje ugovora između županije i Grada Trilja o sufinaniranju zone čaporice od strane županije u iznosu od 400 tisuća kuna.

OBAVIJEST

Udruga umirovljenika i dijabetička Udruga Sinj u ponedjeljak u 10 sati u prostorijama Udruge umirovljenika organizira mjerenje gustoće kostiju. Sve informacije mogu se dobiti u tajništvu Udruge na broj 821-262.

"RIBLJA NOć"

U organizaciji Turističke zajednice grada Sinja večeras u 20 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana održati će se "Riblja noć".
Sva jela su besplatna, a posluživat će ih učenici Srednje strukovne škole Josipa Bana Jelačića.

OBAVIJEST

Slobodna Dalmacija u okviru projekta "Prvenstvo Dalmacije u balotama" organizira natjecanje u Sinju, koje će se održati u nedjelju u 10,00 sati na Trgu. dr. Franje Tuđmana. Zainteresirani se mogu javiti na broj telefona 352 770.

OBAVIJEST

Ogranak Matice Hrvatske Sinj za svoje članove organizira jednodnevni izlet na otok Pag. Zainteresirani se mogu prijaviti u prostoriji Matice u Domu mladih. Polazak autobusa je sutra, 16. svibnja, u 8 sati, ispred hotela Alkar.

SPORT

Pred nama je još jedan sadržajan športski vikend iz kojeg izdvajamo:
U susretu 2. Hrvatske nogometne lige sutra, 16. svibnja, se u Suhopolju sastaju Suhopolje i Junak.
U natjecanju 3. HNL-jug Hrvace na svom travnjaku dočekuju Goška iz Dubrovnika.
Sutra, 16. svibnja, je na rasporedu posljednje kolo druge rukometne lige. U 18,00 sati u Sinju se sastaju prvak druge lige Cetinka i domaći Kamičak, a dva sata ranije rukometašice Sinja dočekuju Split 2.