Četvrtak, 15.05.2008.

U Dalmatinci prekinut štrajk, fratri dali podršku

Radnice Dalmatinke nove u četvrtak poslijepodne prekinule su štrajk glađu nakon što ih je Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, izvijestio da je MUP odobrio održavanje mirnog prosvjeda pred dijelom državnih institucija i talijanskim veleposlanstvom u Zagrebu... OPšIRNIJE
IZVOR: www.slobodnadalmacija.hr

NAKON šTRAJKA GLAđU, DJELATNICI DALMATINKE KREćU NA KRIžNI PUT

"UPRAVO izlazim iz zgrade MUP-a gdje je dogovoren prosvjed djelatnika Dalmatinke Nove u Zagrebu. Prosvjed će početi u ponedjeljak u jedanaest sati ispred Hrvatskog fonda za privatizaciju, a završit će ispred zgrade Ministarstva pravosuđa. Nakon 'kalvarije' nadam se kako će se i okončanju štrajka glađu", kazao je u razgovoru za Index čelnik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Najavljuje svojevrsni križni put s postajama ispred zgrada Hrvatskog fonda za privatizaciju, Ministarstva gospodarstva, talijanskog veleposlanstva, a posljednja postaja bit će Ministarstvo pravosuđa.

Također, Sever je u razgovoru za Index iskazao zabrinutost za zdravstveno stanje štrajkača glađu, uz nadu kako će u Zagrebu za četiri dana sve biti u redu. Podsjetimo, tridesetak djelatnika Dalmatinke nove već četvrti dan štrajka glađu ispred tvornice Dalmatinka nova, a traže isplatu svojih devet neisplaćenih plaća te kažnjavanje odgovornih za teška kršenja radničkih i ljudskih prava od strane talijanskih poslodavaca braće Livia i Gianfranca Ladinija. Budući je vijest tek stigla u Sinj, zasad nije poznato hoće li djelatnici ...OPšIRNIJE
IZVOR: www.index.hr

4. DAN šTRAJKA GLAđU RADNIKA "DALMATINKE NOVE"



štrajk djelatnika Dalmatinke Nove, ušao je u četvrti dan. Kako doznajemo od predsjednice Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove Ive Radonje danas su radnike posjetili gvardijan sinjskog svetišta fra. Božo Vuleta i župnik župe čudotvorne Gospe sinjske fra. Nikica Adučić koji su radnicima izrazili podršku. Nakon što su se susreli s radnicima gvardijan i župnik uputili su se u tvornicu kako bi razgovarali i s vlasnicima tvrtke braćom Laddini. Inače, radnici koji su u štrajku glađu nemaju većih zdravstvenih poteškoća osim iscrpljenosti, a danas očekuju i poziv Krešimira Severa predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata koji bi ih trebao obavijestiti o datumu održavanja mirnih prosvjeda u Zagrebu.

"DAN OTVORENIH VRATA" FRANJEVAčKE KLASIčNE GIMNAZIJE

Franjevačka klasična gimnazija u Sinju u subotu, 17. Svibnja, od 9 do 12 sati priređuje Dan otvorenih vrata gimnazije za osmaše i osmašice. Kako nas je informirao ravnatelj gimnazije fra. Josip Grbavac budućim srednjoškolcima ponuditi će se dva programa klasične i jezične gimnazije. Cilj projekta je da se u razgovoru s učenicima, profesorima i drugim djelatnicima gimnazije dobiju sve potrebne obavijesti o mogućnostima školovanja u franjevačkoj gimnaziji.

OBAVIJEST

župa i općina Hrvace za mještane općine organiziraju putovanje na misno slavlje u Bleiburg. Mole se svi zainteresirani da se jave župnicima u svojim župama ili predsjeniku odbora za put u Bleiburg Stipi Radanu na broj 098/170-15-91. Polazak je u sutra u 23,30 sati ispred restorana Vreba, a svi ostali na putu do Maljkova mogu čekati na autobusnim stajalištima.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras gostuje teatar Exit s predstavom "Kako misliš mene nema". Redateljica je Ivica Boban, a uloge tumače Amar Bukvić i Filip Juričić. Početak predstave je u 20,00 sati, a ulaznice se u predprodaji mogu nabaviti u knjižarama
Duga i Axel.

SPORT



športska zajednica grada Sinja i dječji vrtići grada organizatori su olimpijskog festivala dječjih vrtića koji će se održati sutra na Gradskom stadionu s početkom u 9 sati. Na festivalu će sudjelovati 440 djece - djevojčica i dječaka koji će se natjecati u 5 disciplina. Cilj ovoga projekta je pravilno usmjeravanje najmlađih prema sportu i njegovim vrijednostima.

Danas se nastavljaju natjecanja 4. Hrvatske nogometne lige-skupina Jug. Najznačajniji susret kola igra se u Glavicama gdje domaći nogometaši u 16,30 sati dočekuju ekipu Mladosti iz Prološca. U ovom susretu Glavičani očekuju i pomoć navijača, jer su im tri boda neophodna za ostanak u ovom rangu natjecanja.

U isto vrijeme u Baškoj vodi igraju domaća Uranija i otočki OSK.