Ponedjeljak, 15.05.2006.

OBAVIJEST IZ SVETIšTA čUDOTVORNE GOSPE SINJSKE

U crkvi čudotvorne Gospe Sinjske protekli vikend sakrament svete potvrde primilo je oko 330 krizmanika sa područja grada Sinja i okolnih naselja. U subotu je sakrament krizme podijelio genaralni vikar naše nadbiskupije don Ivan ćubelić, a u nedjelju pastoralni vikar nadbiskupije monsinjor Drago šimundža.
Sljedeće nedjelje u u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske biti će i prva sveta pričest. Iz župnog ureda najavljuju za subotu od 9 sati i 30 minuta ispovjed za prvopričesnike.


SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA


Gradsko poglavarstvo najavilo je 28. sjednicu na kojoj će se razmatrati čak 17 točaka dnevnog reda. Izdvajamo Prijedlog zaključka o raspisivanju javnog nadmetanja za ustupanje radova na izgradnji športskog centra bivše Trnovače u Sinju, Prijedlog zaključka o ograničenom prikupljanju pismenih ponuda za ustupanje usluge izrade parcelacijskog elaborata zbog formiranja građevinske parcele za izgradnju nogostupa u Donjim Glavicama, te prijedlog zaključka o prijenosu novčanih sredstava u korist "Vodovoda i čistoće" nastalog s osnove ulaganja Hravtskih voda u objekte vodoopskrbe.

Gradsko poglavarstvo razmotriti će i izvješća Povjerenstava za otvaranje ponuda pristiglih po ograničenom prikupljanju ponuda za dobavu vertikalne i izvedbu horizontalne signalizacije te dobavu i ugradnju traka za usporavanje prometa.Razmatrati će se i zamolbe za sponzorstvo međunarodne konjičke priredbe na Gradskom hipodromu te zamolba dječjeg vrtića Bili cvitak. Na ovoj sjednici biti će prezentirani Prijedlozi Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu svih gradskih upravnih odjela.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima od danas do petka u vremenu od 8 do 14 sati i 30 minuta bez napajanja električnom energijom biti će stanovnici Otoka i to naselja Brčići, Smoljo i Varvodići. Bez napajanja električnom energijom u istom vremnu su i mještani Dicmanjskog naselja Kraj u zaseocima Gabrilo, Maretić i Baglić.

SPORT

U utakmici treće hrvatske nogometne lige Jug nogometaši Junaka pobjedili su Uskok s 5:1.

U utakmicama prve županijske nogometne lige postignuti su sljedeći rezultati naših klubova:
Jadran Supetar -Hrvace 0:1
OSK-Aldi -Postira 3:0
Uranija -Tekstilac 1:0

Druga Hrvatska rukometna liga Jug za rukometaše:
Cetinka - Biograd 34:29
Krilnik - Kamičak 42:33

U subotu je na sinjskom hipodromu održana međunarodna galopska utrka memorijal prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Pobjednik galopske utrke na 1800 metara gdje je nastupilo 9 grla bilo je grlo RATLAMO iz galopskog kluba Mustang koji je ujedno bio organizator ovoga konjičkog natjecanja. Pored ove glavne održane su još tri galopske utrke.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas sunčano i toplo vrijeme. Temperatura zraka izmjerena u 8 sati iznosila je 13 stupnjeva Celzijevih.