Ponedjeljak, 15.04.2019.

Gimnastičari iz Sinja sudjelovali na 7. Memorijalnom turniru Darijo Možnik

Gimnastičari iz Sinja sudjelovali na 7. Memorijalnom turniru Darijo Možnik
U organizaciji Zagrebačkog tjelovježbenog društva Hrvatski sokol, jučer, 14. travnja, u novootvorenom Zagrebačkom gimnastičkom centru Lučko, gimnastičari iz Sinja sudjelovali su na 7.  Memorijalnom turniru Darijo Možnik u mlađim uzrasnim kategorijama.

U konkurenciji od preko 300 natjecatelja, naše cure imale su dobar nastup kojim su skupile iskustvo za skorašnja regionalna natjecanja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sjajan rezultat Tanje Samardžić u Rijeci

 
U Rijeci je jučer, 14. travnja održan festival sporta i rekreacije pod nazivom ‘Homo si tec’ na kojem je nastupila i Otočanka Tanja Samardžić.

Tradicionalno, na manifestaciji je održano nekoliko utrka, an jznačajniji je marton na 42 km. Održani su i polumaraton 21 km i 10 km, štafeta, humanitarna utrka građana na 5 km, utrka osoba s invaliditetom i slabovidne osobe te dječja utrka.

Atletičarka iz Otoka Tanja Samardžić ostvarila je odličan rezultat u polumaratonskoj utrci. Na cilj je stigla šesta, odnosno kao treća hrvatska atletičarka. Na utrci je sudjelovao veliki broj atletičarki iz Kenije, Mađarske i drugih zemalja.

Na samoj manifestaciji sudjelovalo je oko 15 tisuća trkača u svim kategorijama.

Tanja se već priprema za sljedeću utrku, polumaraton na 21 km koji će se održati 26.svibnja u Velikoj Gorici.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Dicmu se okupilo 250 Istarskih goniča

 
Dicmo je jučer bilo sjedište uzgajivača pasa, točnije autohtone hrvatske pasmine – Istarskog goniča.

U naselje Sušci uzgajivai ove pasmine doveli su 200-tinjak pasa, koji su idealni za krške terene Dalmatinske zagore. Sama manifestacija nosila je naziv ‘100 Istarskih goniča na jednom mjestu’, a inicijator i organizator bio je dicmanjski lovac Boris Stojanac:
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Crkvi Gospe Sinjske proslavljena Cvjetnica

 
Dana 14. travnja 2019. godine, na Cvjetnicu ili Nedjelju Muke Gospodnje, koja uvodi u Veliki tjedan i pripremu za najveću kršćansku svetkovinu Uskrsa, od ranih jutarnjih sati brojni su vjernici iskoristili prigodu za svetu ispovijed i sudjelovali na svetim misnim slavljima u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.

Svete mise služene su u 6.30, 7, 8, 9, 10, 11.45 i 19 sati. Na župnoj misi u 10 sati župnik fra Perica Maslać predvodio je procesiju i euharistijsko slavlje.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR