Srijeda, 15.04.2015.

Ove godine dvije Alke!?Viteško alkarsko društvo priprema se za proslavu 300. Alke, koja će se održati 9. kolovoza. No, Upravi VAD-a stigla je i inicijativa da se, povodom ove velike obljetnice, održe dvije Alke – redovna i svečana.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Darivanje krvi u Sinju

U petak, 17. travnja od 19 do 13 sati u prostorijama sinjskog Crvenog križa održat će se redovna akcija dragovoljnog darivanja krvi.
Akciju organiziraju Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Sinj, a pristupit će joj i maturanti sinjskih srednjih škola.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Traži se pas BobiJučer oko podneva se izgubio pas star 2 godine, zvan Bobi.
Riječ je o dobrom i umiljatom psu, koji neće lajati nepoznatim osobama, a boji se drugih pasa. Prije par dana se ošišao. Zadnji put je viđen kod Lidla i odlutao u nepoznatom smjeru.
Ukoliko ga je netko vidio i ima bilo kakvu informaciju da se javi vlasnicima na 095/199-9786 (Gorana) ili 091/404- 0432 (Nikola – SMS-poruka)
IZVOR: WWW.FERATA.HR

I u Trilju nastavljen pad nezaposlenosti

Na području grada Trilja u ožujku je nastavljen pad nezaposlenosti na mjesečnoj i na godišnjoj razini.
Prema službenim podacima, kraj prošlog mjeseca u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dočekalo je 1.120 nezaposlenih Triljanki i Triljana, što je za 15 osoba ili 1.32 posto manje nego u veljači.
Većinu nezaposlenih i dalje čine žene, kojih je u ožujku bilo 676. Veliki udio ponovno zauzimaju osobe mlađe od 30 godina – njih 361. Prošlog mjeseca na području grada Trilja evidentirano je 59 nezaposlenih visokoobrazovanih osoba te 129 nezaposlenih hrvatskih branitelja.
Tijekom ožujka iz evidencije HZZ-a izišlo je 65 osoba, od čega njih 50 zbog stupanja u radni odnos. U istom razdoblju na HZZ se novoprijavilo 50 osoba, od čega je 27 došlo iz radnog odnosa, a 7 s redovnog školovanja.
Na godišnjoj razini nezaposlenost na području grada Trilja smanjena je za 14.8 posto.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prijave za radionice o ruralnom turizmu

Na Seoskom gospodarstvu Panj 21. travnja održat će se radionica o ruralnom turizmu. Radionicu organizira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP), Ministarstvo turizma u suradnji s Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije i Turističkom zajednicom grada Sinja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR