Četvrtak, 15.04.2010.

Obavijest

Športsko ribolovni savez Splitsko-dalmatinske županije nakon provedenog ribičkog ispita u Omišu, ispit organizira i u Sinju. Naime 17. travnja s početkom u 11 sati u ugostiteljskom objektu “Tri punta” na Alkarskom trkalištu održat će se ovaj ispit. Organizatori napominju da se uplata za polaganje ispita može izvršiti i neposredno prije ispita.

Obavijest

Općina Hrvace organizira odlazak na Blaiburg. Zainteresirane osobe  mogu se javiti predsjedniku Organizacijskog odbora Stipi  Radanu  na broj  098 170 15 91 ili župnicima na područu Općine Hrvace.  Polazak je 14. svibnja u 24,00 sata.
Na obilježavanje sjećanja na žrtve Blaiburga, organizirani odlazak priprema i UHBDDR-a podružnica Splitsko-dalmatinske županije. Svi zainteresirani mogu se javiti osobno u prostorije Udruge ili na broj mobitela 099 227 84 24.

Obavijest

Sutra, 16. travnja, u 12.00. sati u prostorijama Gradske uprave Trilj na poziv gradonačelnika Trilja održat će se radni sastanak predstavnika udruga  sa sljedećim dnevnim redom:
1. Rad i financiranje udruga na području Grada Trilja,
2. Obilježavanje 800 godina prvog spomena Trilja na hrvatskom jeziku (Formiranje odbora za proslavu 800-te obljetnice).

 

Delegacija Sinja otputovala je u Zagreb, na drugi sastanak s državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem

Delegacija Sinja otputovala je u Zagreb, na drugi sastanak s državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem. Predstavnike sindikata Autoprijevoza, Grada, braniteljskih udruga i političkih stranaka primit će i premijerka Jadranka Kosor. Na sastanku će se razgovarati o problemima u sinjskoj prijevozničkoj tvrtki.

Četrnaest vatrogasaca dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Sinja, Trilja, Vrlike i Dicma grade raspelo od suhozida u sklopu Spomen parka vatrogascima stradalima u kornatskoj tragediji

Četrnaest vatrogasaca dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Sinja, Trilja, Vrlike i Dicma, s kolegama iz drugih društava s područja Splitsko–dalmatinske županije, na Kornatu grade raspelo od suhozida u sklopu Spomen parka vatrogascima stradalima u kornatskoj tragediji.

"Kamo će hrvatski srednjoškolici?“

U okviru Festivala znanosti u Sinju u dvorani franjevačkog samostana u 18 sati održat će se javna tribina na temu „Kamo će hrvatski srednjoškolici?“. Na tribini će izlagati akademici Stanko Popović i Vladimir Paar te prof. dr. sc. Franjo Sokolić.

Obavijest

U OŠ Ivana Lovrića u Sinju počeli su predupisi djece u 1. razred. Predupis se može obaviti do 30. travnja kod pedagoga, radnim danima od 09,00 do 12,00 sati. Informacije u tajništvu škole ili na kontakt broj 821-095

Obavijest

Zbog prokliznuća terena na Državnoj cesti D 60 Trilj – Cista, na 1. kilometru dionice 2, iza nogometnog igrališta u Trilju, promet se odvija jednim kolničkim trakom. Postavljena je vertikalna signalizacija i semafori, a vozači se upozoravaju na dodatni oprez i pridržavanje prometnih propisa i znakova.

Stanje na cestama

S poboljšanjem vremenskih prilika, sve je veći broj motociklista na cestama u RH. Motociklistima savjetujemo da obilaze vozila u za to predviđenom traku, poštuju sve prometne propise, voze bez naglih promjena smjera i održavaju što veće odstojanje od ostalih vozila, posebice onih koji se nalaze iza njih, s obzirom na to da je zaustavni put motocikala u opasnim situacijama primjetno kraći od onog mnogo težih automobila ili teretnih vozila. Vozačima automobila se savjetuje da obavezno provjere mrtvi kut, da skreću isključivo s pokazivačima smjera, kao i da poštuju prednost prolaska na križanjima.
IZVOR: HAK