Srijeda, 15.04.2009.

IVA RADONJA PODNIJELA KAZNENU PRIJAVU PROTIV GIANFRANCA LADINIJA

Predsjednica Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove Iva Radonja podnijela je danas Općinskom državnom odvjetništvu u Sinju kaznenu prijavu protiv direktora tvornice Gianfranca Ladinija. Prijava je podnesena zbog osnovane sumnje da je Ladini počinio kazneno djelo-povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje, odnosno jer nije zatražio otvaranje stečajnog postupka nad Dalmatinkom Novom.

Naime, na ročištu održanom pred Trgovačkim sudom u Splitu, 30. ožujka ove godine, podneseno je izvješće Credo banke. Iz istoga proizlazi kako je na dan 27. ožujka Dalmatinka Nova imala više od 9.500.000,00 kuna nepodmirenih obveza, te da je račun tvornice u neprekidnoj blokadi 149 dana. Prema zakonu o trgovačkim društvima, a zbog svega navedenoga, direktor Gianfranco Ladini morao je zatražiti otvaranje stečaja nad Dalmatinkom Novom, i to najkasnije tri tjedna po nastanku razloga za otvaranje stečaja, stoji u obrazloženju kaznene prijave koju je u ime Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove podnijela predsjednica Iva Radonja.

"POMETENI" U MALOJ DVORANI VATROSLAV LISINSKI

Sinjsko pučko kazalište sutra, 16. travnja, gostuje u Zagrebu, u organizaciji Kluba Sinjana Zagreb, gdje će u maloj dvorani Vatroslav Lisinski izvesti predstavu Bruna Baraća "Pometeni". Početak predstave je u 20,00 sati. Predstava "Pometeni" u Sinju je izvedena krajem prošle godine u okviru božićno - novogodišnjih blagdana, a zbog velikog interesa i u siječnju ove godine.

OBAVIJEST

U sinjskim osnovnim školama jučer je počeo predupis djece školskih obveznika u prvi razred za školsku godinu 2009./2010. godinu. Osim djece koja su 1. travnja navršila 6 godina života, u prvi razred se mogu upisati i mlađa djeca, ako na zahtjev roditelja ili staratelja, komisija za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta utvrdi da dijete može pohađati školu, a isto odobri Ured državne uprave. Predupisi će se obavljati do 30. travnja u tajništvu škola.

Jučer su počele i prijave za upis djece u jaslice i vrtić u za iduću pedagošku godinu u dječje vrtiće "Bili cvitak". Prijave će se primati do 5. svibnja, radnim danom od 9,00 do 12,00 sati a četvrtkom od 12 do 17 sati u vrtiću Maslačak na štaliji.

OBAVIJEST IZ OPćINE HRVACEOpćina Hrvace poziva učenike 3. i 4. razreda srednjih škola a koji koriste povlasticu besplatnog prijevoza da u prostorije općine Hrvace dostave potvrdu za 2. polugodište kako bi iste mogli predočiti u resorno ministarstvo radi sufinanciranja. Potvrde se dostavljaju do petka.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE IVANA UGRINA

U Domu kulture u Dugopolju sutra, 16. travnja, u 19,30 sati bit će predstavljena knjiga Ivana Ugrina "Nikad nazad". Knjigu će predstaviti don Vinko Sanader, Jelena Hrgović, Joško čelan i autor Ivan Ugrin. U glazbenom dijelu nastupit će Papa band iz Solina.

OBAVIJEST

U Vrlici će sutra, 16. travnja, u organizaciji Slobodne Dalmacije, gostovati kazališna družina Glumci u Zagvozdu, s predstavom Mate Matišića "Cinco i Marinko iliti odnila ji lipa smrt". U predstavi igraju Danko Ljuština i Vedran Mlikota, a bit će izvedena u gradskom kinu s početkom u 20,00 sati. Ulaz je slobodan.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras u 19,30 igra film "Milijunaš s ulice".

SPORT

U susretu 23. kola 2. HNL Junak je jučer na svom terenu poražen od Istre 0-2.

Danas, 15. travnja, u predposljednjem kolu A1 lige za ostanak košarkaši Alkara gostuju kod Dubrave, a početak susreta je u 19 sati.

Danas se u organizaciji žRK Sinj održava tradicionalni rukometni turnir za mlađe kadetkinje pod nazivom "Uskrsni Zeko". Turnir je počeo u 9 sati, a sudjeluju reprezentacija Hrvatske 94 godište, rep.Dalmacije, Sesvete i domaćin Sinj. Turnir završava sutra s finalnim susretom u 11 sati.