Utorak, 15.04.2008.

DONACIJA TVRTKE "ZLATNO PERO" Oš KAMEšNICA IZ OTOKA


FOTO:www.os-kamesnica-otok.skole.hr

Tvrtka "Zlatno pero" iz Kaštela danas će osnovnoj školi Kamešnica iz Otoka uručiti donaciju od 19 računala vrijednosti oko 60 tisuća kuna, te softver "elektronski školski dnevnik". Ovom donacijom profunkcionirat će program kojim će roditelji elektroničkim putem, e-mailom ili sms porukom, moći dobiti informacije koje su inače dobivali od nastavnika klasičnim putem. Osnovni cilj portala Skolskidnevnik.hr jest pravodobno i lako dostupno informiranje roditelja o učenju, vladanju i izostancima njihovog djeteta, kao i o školskom programu i planu.

DANAS POSLJEDNJI DAN ZA PREDUPIS PRVAšIćA

Danas je posljednji dan za predupis školskih obveznika u prvi razred osnovne škole, u školskoj godini 2008/2009. U osnovnoj školi Marka Marulića predupisi se mogu obaviti u tajništvu škole odo 12 sati, u školi Ivana Lovrića do -13, a u osnovnoj školi fra Pavla Vučkovića do 14 sati. Prilikom predupisa određuje se nadnevak testiranja svakog djeteta pojedinačno. Osim djece koja su 1. travnja navršila 6. godina života, u prvi razred se mogu upisati i djeca koja do tog datuma nisu navršila 6 godina, ako na zahtjev roditelja ili staratelja, komisija za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta utvrdi da dijete može pohađati školu, a isto odobri Ured državne uprave.

OD 21. TRAVNJA POčINJE UPIS DJECE U JASLICE I VRTIćE

Dječji vrtić "Bili cvitak" oglasio je upis djece u jaslice i vrtić za sljedeću pedagošku godinu za vrtiće u Sinju, Brnazama i Glavicama. Prijave za upis počinju 21. travnja, a primat će se svakim radnim danom od 9 do 12 te četvrtkom od 12 do 17 sati, u dječjem vrtiću Maslačak u ulici Kneza Branimira 14 na štaliji. Za djecu koja već pohađaju vrtić potrebno je obnoviti upis kod odgajatelja.

OBAVIJEST

Sinjsko dijabetičko društvo, koje je član Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, od sutra 16. travnja do četvrtka, 24. travnja, obavljat će upis novih članova. Upisati se mogu svi zainteresirani građani, bez obzira boluju li od dijabetesa i na starosnu dob. Prilikom upisa plaća se godišnja članarina od 50 kuna. Upisi će se vršiti u prostorijama Udruge umirovljenika Sinj, na adresi Put Petrovca 1, na prvom katu, od 9,00 do 11,00 sati.

PREDSTAVA "BABINA GUICA" U SINJSKOM KINU

Splitski HNK danas gostuje u Sinju s predstavom "Babina guica", redateljice Ivice Boban. Uloge tumače Arijana čulina, Ksenija Prohaska i Nives Ivanković. Predstava će se izvesti u sinjskom kinu, s početkom u 20,00 sati.

SPORT

Večeras se igraju susreti pretposljednjeg kola A1 skupine za ostanak. S početkokm u 18 sati u Osijeku se sastaju Osijek i Alkar, a u isto vrijeme Kvarner i Zabok. U 16 sati u Zadru igraju Borik i Dubrovnik. Zabok, Dubrovnik, Alkar i Borik osigurali su prvoligaški status dok će dva posljednja kola donijeti odluku ko će od Riječena i Osiječana zauzeti mjesto koje vodi u kvalifikacije za ostanak u prvoligaškom društvu.

Susretima 25. kola, nastavlja se natjecanje 3. Hrvatske nogometne lige Jug. S početkom u 16,30 na Gradskom stadionu u Sinju igraju Junak i Zmaj, a u isto vrijeme u Metkoviću igraju Metković i Sunce.

Iz nogometnog kluba čaporice - Trilj obaviještavaju sve zainteresirane da se uključe u seniorsku ekipu jer će se ista od sezone 2008./09. natjecati se u županijskoj nogometnoj ligi. Svi zainteresirani trebaju se javiti do 22. travnja kada počinje i prvi službeni trening. Trener prve ekipe biti će dosadašnji trener OSK-a i Glavica Petar žaja. Sve informacije na kontakt telefon 099/215 -42-46

Trener seniorske ekipe rukometnog kluba Kamičak,Mario Blajić podnio je neopozivu ostavku na ovo mjesto. Na sastanku Upravnog odbora uprava kluba odlučila je kako će do kraja prvensta, tj. 4 preostala kola, prvu ekipu voditi športski direktor kluba Ivo Vukasović.