Subota, 15.04.2006.

POGLAVARSTVO GRADA SINJA ODOBRILO 28 STIPENDIJA ZA STUDENTE LOšIJEG IMOVINSKOG STANJA

Kao što je poznato Poglavarstvo je dogradilo pravilnih o dodjeli stipendija pravilnikom za studente s lošijim imovinskim stanjem. Temeljem raspisanog natječaja za 10 studenata, Upravnom odjelu za društvene djelatnosti pristiglo je 37 prijava, od kojih 28 isupnjava uvjete natječaja. Cijeneći značaj i učinke koje ovakava pomoć ima u životu mladih ljudi Poglavarstvo je prihvatilo svih 28 prijava pa se slobodno može reći da je na ovaj način, sa već prethodno odobrenih 36 stipendija, Grad Sinj zauzeo vrlo visoko mjesto glede potpore studentima medju gradovima sa približnim brojem stanovnika u RH. Svečano potpisivanje ugovora sa studentima koji su dobili stipendiju obavit će se 19. travnja u srijedu u Gradskoj vijećnici u 10 sati. Dodajmo kako je iznos stipnedija po studentu 600 kuna.

Gradsko poglavsratvo na svojoj posljednoj sjednici odobrilo je zahtjeve za rad prodavaonica na dan državnog blagdana 17 travnja. Tako da će na Uskrsni ponedjeljak trgovine biti otvorene od 7 do 13 sati.

Gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević povodom ove odluke i predstojećih blagdana koristi priliku u ime Gradskog poglavarstva svim studentima i njihovim obiteljima kao i svim građanima grada Sinja uputiti čestitke za sretan Uskrs.

"VELIKA SUBOTA"

Danas je Velika subota dan mira i tišine, te se u crkvi ne obavljaju nikakvi obredi do uskrsnog bdjenja koje u svim crkvama naše župe počinju u 20 sati. Blagoslov uskrsnih jela biti će nakon obreda i poslije svih svetih misa na Uskrs.
Sutra na Uskrs mise će se služiti po ustaljenom rasporedu dok će se svečana sveta misa služiti u 10 sati, a prenosit će je i Radio Sinj.

POJAčAN PROMET NA CESTAMA U NAšEM KRAJU

Na svim dionicama cesta u Hrvatskoj promet je znatno pojačan. Policija provodi i pojačane mjere aktivnosti na cestama, te nastoji osigurati nesmetano odvijanje prometa na svim gradskim prometnicama. Iz policije potvrđuju kako je promet na našem području također jačeg intenziteta, zastoja nema ali i dalje apeliraju na vozače da se pridržavaju propisa kako bi se izbjegle nepotrebne gužve.

NOVO VODSTVO VAD-a

Upravo je završila sjednica upravnog odbora Viteškog alkarskoga društva na kojoj je 11 članova društva biralo novo vodstvo. Jednoglasnom odlukom za novoga predsjednika izabran je dr.Stipe Jukić, potpredsjednik je Dinko Bošnjak, dok će u sljedećem četvorogodišnjem razdoblju tajnik društva biti Ante Delić.
Na idućoj sjednici upravnog odbora trebao bi biti izabran izabran i zamjenik alajčauša zamjenik arambaše i predsjednik nadzornog odbora društva.

KONCERT U DUGOPOLJU

U organizaciji kulturno umjetničkog društva Pleter, općine Dugopolje i župe Svetog Mihovila na uskrsni ponedjeljak od 18 sati u crkvi Svetoga Mihovila u Dugopolju održati će se koncert naziva "što tražite živoga među mrtvima ?" u izvedbi ženskog vokalnog sastava Kraljica Jelena, Pučkih pjevača, klape Murtela, mješovite klape, Mandolinski sastav, dok će u izložebnom prostoru doma kulture u 19 i 30 minuta biti
otvaranje samostalne izložbe slika i kipova Joze Andrića.

SPORT

Sutra su na rasporedu utakmice županijske nogometne lige. Izdvajamo susrete Tekstilac -Hrvace i Osk Aldi -Croatia koji započinju u 16 sati.
Obzirom na uskršnji blagdan neki športski događaji će se odvijati od ponedjeljka do srijede, tako izdvajamo uskrsni nogometni turnir u Otoku, Memorijalni rukometni susret u Trilju ,te nastupi Junaka i Alkara.