Petak, 15.04.2005.

PODNESENE KRIVIčNE PRIJAVE PROTIV OSOBE OSUMNJIčENE ZA STICANJE MATERIJALNE KORISTI PRILIKOM PRODAJE "DALMATINKA NOVA" SINJ

Temeljem zahtjeva županijskog državno odvjetništva u Splitu. Službenici Policijske uprave Splitsko-dalmatinske županije izvršili su kriminalističku obradu i utvrdili da je B.M. 1946 godine iz Zagreba temeljem prethodnog dogovora s državljanima iz Italije C.L.1944, G.I. 1942. i B.M. 1949 i šezdeset osmogodišnjakom iz Glavica te pedeset trogodišnjakom iz Sinja, od ožujka 2002. godine do travnja 2003. godine radi stjecanja materijalne koristi sa Trgovačkim društvom La Distributice, Trieste i Dalmatinkom Nova d.d. Sinj, donijela odluku o prodaji dijela imovine Trgovačkog društva Dalmatinka, bez naznačene početne cijene, suprotno uputi stečajnog suca i bez prethodne odluke vjerovnika i pribavljene suglasnosti Ministarstva vanjskih poslova RH, prihvatila ponudu jednog ponuđača La Distributice Trieste, sklopila ugovor o prodaji gotovo svih pokretnine i nekretnine Trgovačkog društva Dalmatinka Nova d.d Sinj u stečaju, za iznos od 3.700 000,00 kuna iako je procijenjena vrijednost najmanje 63 milijuna kuna.
U ugovoru se kupcu se obvezala izbrisati prava upisana u korist državnih institucija RH u iznosu od cca 34 milijuna kuna , bez ovlaštenja Neposrednom pogodbom bez novog natječaja, s kupcem je sklopila novi ugovor o prodaji dijela imovine u kojem je ugovorila primopredaju zaliha gotove robe koja nisu bila predmet prodaje u ranijem ugovoru, a čija je vrijednost 21 milijuna kuna, a čiji je iznos za navedenog kupca smanjen za cca 10 milijuna kuna.
Protiv B.M. podnesena je kaznena prijava po članku 292. Kaznenog zakona zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju, članku 312. Krivotvorenje služene isprave i članka 287. Povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

SUTRA SKUšTINA VAD-a

Viteško alkarsko društvo sutra u hotelu Alkar organizira redovitu Skupštinu, na kojoj je , između ostalog u dnevni red uvrštena i točka primanja novih članova za što je molbe podnijelo 78 osoba, od kojih je oko 40-ak iz HVIDRA-e.
N a skupštini koja počinje u 9 sati predviđen je izbor radnih tijela, Izvješće verifikacijske komisije, podnošenje izvješća o radu društva, a donijet će se i plan rashoda i prihoda za ovu godinu od 6.287.300,00 kuna od čega je 3.500 000,00 kuna planirano za izgradnju Alkarskih dvora.

PROSLAVA UTEMELJENJA I POSTOJANJA HDZ-a U SINJU

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Sinj 23. travnja proslavit će obljetnicu utemeljenja i postojanja stranke. Na svečanoj sjednici koja će se održati u gradskom kinu s početkom u 11 sati, uz predstavnike gradske vlasti, članova i simpatizere stranke , stranačkih kolega iz susjednih gradova i općina, očekuje se dolazak visokih dužnosnika iz Vlade RH, među kojima je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac.

ZELENA ZASTAVA O.š. FRA PAVLA VUčKOVIćA IZ SINJA

Sinjska osnovna škola fra Pavla Vučkovića na prijedlog hrvatskog povjerenstva Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš, dobila je status Međunarodne eko škole i time će za sve potrebne uvjete iz smjernica za provedbu određenog programa, ravnatelju Nikoli Vučkoviću danas u Zagrebu biti uručen certifikat i Zelena zastava.

UPIS DJECE U VTIć BILI CVITAK

Dječji vrtić «Bili Cvitak» do 29. travnja vrši upis djece u jaslice i vrtić. Pri upisu se prilaže rodni list djeteta, preslik zdravstvene iskaznice, preslik kartona cijepljenja djeteta, potvrdu o statusu roditelja, te ostali dokazi pri utvrđivanju prioriteta pri čemu je prvenstveno naglašena status djece poginulih branitelja i invalida Domovinskog rata.
Rezultati upisa bit će objavljeni na oglasnoj ploči vrtića 1. lipnja.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje se promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Puhat će uglavnom slab sjeveroistočni vjetar. Bit će razmjerno toplo, uz najvišu dnevnu temperaturu zraka od 16 do 18 stupnjeva.