Utorak, 15.03.2011.

NK 'OSK' - RNK 'SPLIT' 0:2

U Otoku, na ŠC 'Gola brda', danas je odigrana utakmica četvrtzavršnice županijskog nogometnog kupa između domaćeg OSK-a i prvoligaša Splita. Pred oko 500 gledatelja Split je pobijedio domaći OSK rezultatom 2:0 i osigurao plasman u poluzavršnicu Županijskog kupa.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest

Grad Sinj je objavio Obavijest o raspisivanju natječaja za zamjenu nekretnina u vlasništvu Grada Sinja i obavijest o objavljivanju Javnog poziva za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Sinja.
Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

KUD Kamešnica nastupio u Pragu

KUD Kamešnica Otok sudjelovalo je na međunarodnoj smotri folklora u Pragu, od 10. do 13. ožujka na kojoj se predstavilo svadbenim običajem Cetinskog kraja 'Nevista je cotava' i kolom Ero s onoga svijeta.
Osim glavnog nastupa na smotri, u kongresnoj dvorani TOP HOTELA, Otočani su imali i nastup u gradskoj knjižnici u Pragu, gdje su običaj 'Nevista je cotava' izveli pred ministrom kulture Republike Češke i drugim predstavnicima vlasti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

I B. Norac Kljaju sud vraća na posao

Općinski sud u Sinju, u pravnoj stvari tužitelja – protutuženika Branka Norac – Kljaje i Autoprijevoza Sinj d.o.o., nakon glavne javne rasprave od 02. prosinca 2010. godine, donio je djelomičnu presudu da otkaz Ugovora o radu koji je Autoprijevoz dao Norac – Kljaji nije dopušten, pa stoga radni odnos nije prestajao.
Sud je naložio Autoprijevozu da u roku 8 dana Branka Norac – Kljaju vrati na radno mjesto vozača autobusa.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Predavanje 'Ovisnost i nasilje među mladima'

Hrvatsko katoličko liječničko društvo organizira predavanje na temu 'Ovisnost i nasilje među mladima'. Predavanje će održati dr. Dijana Nonković iz Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske Županije u srijedu, 16. ožujka, u dvorani franjevačkog samostana u Sinju u 19 sati. Iz Društva su pozvali sve članove ali i druge zainteresirane da se odazovu pozivu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

8.Brodski polumaraton "Bromara 2011.“-Slavio Ashenafi i Vešligaj

SLAVONSKI BROD – maratonac Erkolo Ashenafi  Etiopljanin  koji nastupa za Mađarski klub  je postao pobjednik 8. Brodskog polumaratona „Bromara 2011.„. Ashenafi  je stazu dugu 21,1 kilometar pretrčao za 1:10:41. Drugi je stigao Tomas Toth iz Mađarske, a treći Zdravko Mišović iz Srbije. Naš najbolji predstavnik je bio Robert Španić iz AK Žumberak koji je zauzeo šesto mjesto. Kod žena je prva stigla naša Dubravka Vešligaj iz MK Hrvatski sokol iz Osijeka sa vremenom 1:32:16 druga je bila Mirjana Kolar iz AK Ka-Tim iz Karlovca, a treća  Marija Mažar iz AK Maratonjare iz Kutine.U glavnoj utrci dana je nastupilo  114 maratonaca. Ovo je ujedno bilo i otvaranje trkačke sezone i 1.kolo New Balance kupa 2011. kojemu je medijski promotor Sportske novosti. Odličan organizator je bila udruga „Brace“, a pokrovitelji Grad Slavonski Brod i Brodsko posavska županija.
Piše: Petar Norac Kevo SN

Udruga 4+ poziva na tribine GROZD-a

Udruga 4+ Cetinskog kraja poziva svoje članove i druge ljude dobre volje na tribine bratske udruge Glas roditelja za djecu – GROZD.
Tribine GROZD-a održat će se danas u 19,30 sati u Vodicama, u pastoralnom centru župe Sv. Križa, Mirka Zore 7; sutra, 16. ožujka u 19,30 u župnoj dvorani župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, Gospe Maslinske 26, u Zadru, te u četvrtak, 17. ožujka, u 19 sati u Splitu, u dvorani Dominikanskog samostana, Hrvojeva 2.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Brzina uzrok slijetanju s ceste

Sinoć oko 20,30 sati došlo je do slijetanja osobnog vozila sa županijske ceste Otok - Trilj, u naselju Grab. Ozljeđenih osoba nema, a na automobilu je zabilježena materijalna šteta. Uzrok prometne nezgode je neprilagođena brzina vožnje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u Istri, Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji, a na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (D 8) mogući su odroni.
Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.
Na autocesti A 1:
- kroz tunel Sveti Rok u smjeru Splita vozi se jednim trakom, a od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Božići (od 227. do 237. km) vozi se dvosmjerno, uz ograničenje brzine od 60 km/h,
- kroz tunel Brinje, vozi se dvosmjerno kroz jednu tunelsku cijev.
15. ožujka od 15:00 do 15:15 sati zbog miniranja na gradilištu autoceste A 1 na 15 minuta bit će prekinut promet na državnoj cesti D 62 od Malog Prologa prema Metkoviću.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70 Omiš-odvojak za Gata. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
Na Jadranskoj magistrali (D 8), vozi se naizmjence, jednim trakom na Šibenskom mostu i kroz mjesto Duće, kod Omiša.
IZVOR: HAK