Portal grada Sinja: Arhiva vijesti - Obavijest
Ponedjeljak, 15.03.2010.

Obavijest

Na temelju Zaključka Gradonačelnika Grada Sinja od 08. ožujka 2010.godine, Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja objavio je poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2010. godinu. Programom Javnih radova obuhvatit će se projekti iz područja socijalne skrbi , zaštite i uređenja okoliša, te održavanja i komunalnih djelatnosti. Sredstva za financiranje Javnih radova osiguravaju Zavod za zapošljavanje i Grad Sinj. Prijave i informacije mogu se dobiti u sobi br.29 u Gradskoj upravi. Rok za prijavu kandidata traje od 15. ožujka do 02. travnja 2010.godine.

Izložba fotografija 126. brigade

U Osnovnoj školi Ivana Mažuranića na Hanu sutra, 16. ožujka, u 10,30 sati bit će otvorena izložba fotografija 126. brigade. Izložba će biti postavljena u predvorju škole, a moći će se razgledati narednih nekoliko dana. Organizatori su Udruga veterana 126. brigade i Osnovna škola u Hanu.

Akcija darivanja krvi u Dicmu

U srijedu, 17. ožujka, od 9,00 do 13,00 u zdravstvenoj ambulantui u Dicmu održat će se akcija darivanja krvi. Organizatori su Crveni križ Sinj i Klub DDK Dicmo.

Obavijest

Gradonačelnik Grada Sinja, sa svojim zamjenicima, dana 18. ožujka 2010. godine(četvrtak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja u 16.00 održat će sastanak s poljoprivrednicima na temu:
Javni natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Sinja

Slab potres osjetio se jučer na sinjskom području

Slab potres osjetio se jučer, 14. ožujka, u 14,56 sati na sinjskom području. Epicentar je bio 20-ak kilometara istočno od Sinja, uz samo granicu sa BiH. Magnituda je bila 2 stupnja prema Richteru a intezitet u epicentru III stupanja Mercallijeve ljestvice. S obzirom na jačinu potres nije mogao izazvati nikakva oštećenja.

Učenici OŠ Kamešnica iz Otoka nastavu pohađaju u prvoj smjeni

Učenici OŠ Kamešnica iz Otoka od jutros nastavu pohađaju u prvoj smjeni. Proteklih osam mjeseci trajali su radovi dogradnje škole, u što je uloženo oko 8,5 milijuna kuna. Sredstva je osiguralo Ministarstvo obrazovanja, prosvjete i sporta, preko projekta Svjetske banke, a izradnju su potpomogli županija Splitsko dalmatinska i općina Otok.

Obavijest

Zbog velikog interesa akcije Kluba žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita i Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Sinj edukacija o važnosti preventive u liječenju raka dojke, uz mogućnost ultrazvučnog pregleda održat će se sutra, 16. ožujka i u utorak 23. ožujka. 
Cijena ultrazvučnog pregleda dojke je 70 kuna. Akcija će se održati u prostorijama SDP-a u Sinju. Prijave i informacije na tel. 821–121 od 10,00 do 12,00.

Kino danas

U sinjskom kinu u 19,00 sati prikazivat će se fantastično – avanturistički, obiteljski film “Alisa u zemlji čudesa”.

Sport

Junak nije uspio ostvariti pozitivan rezultat na svom terenu. Sva tri boda iz Sinja odnio je Hrvatski Dragovoljac pobjedom 2-1. Junak je i dalje pri dnu ljestvice s 18 bodova, a slijedeći susret je u subotu u Vukovaru.

Hrvace su konačno došle nakon dužeg vremena do potpunog uspjeha, na svom terenu pobijedile su Dinaru 3-0.

U susretima 4. HNL jug skupina Split, OSK je na svom terenu pobijedio Gusara iz Komina 4-0, dok su Glavice poražene od Vala u Kaštel Starom 0-2.

Sinjski Tekstilac je u natjecanju Županijske lige bio uspješan na gostovanju. Na Supetru Sinjani su pobijedili domaći Jadran 2-1. Zanimljiv susret odigrale su Čaporice koje su Trilju s Jadranom iz Tučepa igrale 2-2.


Košarkaši triljske Cetine izgubili su sinoć u Zadru od Jazina u utakmici A 2 lige 74:84.U istom natjecanju u petak je Alkar slavio u Sinju protiv Mislava 85-63. Do kraja natjecanja ostala su dva kola, a u tom posljednjem kolu u Sinju igraju Alkar i Cetina.

Rukometna subota ponudila je dosta neizvjesnosti i polovičan uspjeh. Trilj Pršuti Voštane nije uspio doći do važnih bodova za ostanak u natjecanju Prve Dukat lige. Poraženi su od pulske Arene 23-26. S druge strane sinjski Kamičak niže pozitivne rezultate i sada je na trećem mjestu druge lige. U ovom kolu slavili su u svojoj dvorani protiv Biograda 25-24.

Odbojkašice Sinja bile su uspješnije od Makarske u susretu druge odbojkaške lige i pobijedile 3-2 u setovima.

Nakon što je izabrano novo vodstvo Galopskog saveza Hrvatske na skupštini održanoj u subotu, sutra, 16. ožujka, će se sastati novi Izvršni odbor kako bi definirao program za ovu godinu. Ono što je poznato galopska sezona otvara se 05. travnja u Zagrebu, a prva priredba u Sinju je u organizaciji GK Vreba 20. lipnja.

Stanje na cestama

Duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale te na cestama u gorju mogući su odroni.
Mjestimice mokrih kolnika ima u Lici i na sjeverozapadu zemlje.

Zbog redovnog održavanja tunela Mala Kapela, na autocesti A 1, promet će danas do 18 sati ići jednom tunelskom cijevi dvosmjerno.

Na Jadranskoj magistrali (D 8) u mjestu Krilo Jesenice, između Splita i Omiša, zbog odrona vozi se naizmjence jednim kolničkim trakom. ...