Srijeda, 15.03.2006.

VOJARNA "IVANIšA NELIPIćA" USKORO U VLASNIšTVU GRADA SINJA

Zapuštena i napuštena vojarna Ivaniša Nelipića koja je proglašena neperspektivnom od oružanih snaga Republike Hrvatske uskoro bi trebala prijeću u vlasništvo Grada Sinja. Grad Sinj podsjetimo prije nekoliko godina podnio je zahtjev za prijenos vlasništva nad zemljištem i objektima na Grad.
Na posljednjem sastanku predstavnika Grada i Ureda za upravljanje državnom imovinom u Zagrebu utvrđeno je kako pored grada Sinja određene objekte potražuju i državna ministarstva za smještaj svojih službi koje su u gradu smještene u neadekvatnim prostorima.
Stoga je gradonačelnik sa svim zainteresiranim subjektima, Policijom, Glazbenom školom, Centrom za socijalni rad te Zavodom za zapošljavanje održao sastanak, a sve u cilju predlaganja svojevrsnog idejnog riješnje za smještaj zainteresiranih službi u krugu vojarne.
Konstatirano je da svi osim Zavoda za zdravstveno osiguranje koji je smješten u vlastitom nedavno uređenom prostoru zainteresirani za rješavanje svojih prostora, te kako bi prostor vojarne bio jedino rješenje. Gradonačelnik Toamšević istaknuo je kako bi zajednički smještaj bio i interes Grada jer bi sve službe bile bile koncentrirane na istom mjestu što bi uvelike olakšalo njihovu komunikaciju i usluge građanima.


SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Predsjednik gradskog vijeća Miše Varenina za petak je sazvao 8. po redu sjednicu Gradskog vijeća na kojoj će se razmatrati 4 točke dnevnog reda.Točka koja će zasigurno vijećnicima oduzeti najviše vremena je konačna Odluka o donošenju Prostornog plana. Prostorni plan je podsjetimo doživio nekoliko javnih rasprava i prijedloga. Nakon što je konačan Prijedlog Plana išao na suglasnost u Ured državne uprave nema više zapreka za njegovo konačno usvajanje
Statut Grada Sinja već je doživo neke promjene, a nova sjednica Gradskoga vijeća donosi vijećnicima i još posla jer se ide u kompletniju izmjenu Statuta jer se mora uskladiti da Zakonom o lokalnoj upravi i samoupravi, ali i sa postojećim statutom.

Iako je gradsko poglavarstvo tijelo koje donosi konačnu odluku o potpisivanju ugovora
sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o korištenju sredstava fonda u programu sanacije otpada na Mojanci, gradski vijećnici ipak će biti upoznati sa pojedinostima tog ugovora.

PROMOCIJA FOTOMONOGRAFIJE SKUPINE AUTORA U HOTELU ALKAR

Sinjski ogranak Matice Hrvatske u petak organizira promociju fotomonografije skupine autora doktora Ivana čižmića, dr Vlade šakića i profesorice Marine Sopte. Fotomonografija nosi naziv "Iseljena Hrvatska". Promocija će se održati od 19 sati u hotelu Alkar, a uz autore fotomonografiju će predstaviti i fra Frano Bilokapić.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE SINJSKOG OGRANKA UHBDDR-a

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskog rata ogranak Sinj najavljuje konferenciju za novinare u četvrtak 16. ožujka u 10 sati u prostorima Udruge. Predsjednik sinjskog ogranka Ante Smoljo navodi nekoliko tema konfrenecije povodom pokrenutih inicijativa Udruge upućenih gradskim vlastima Sinja, a koje duži vremenski period nisu kod gradskih čelnika postavljene na razmatranje na Gradskom vijeću.
Smoljo iznosi primjere kao što su imenovanje ulice u čast poginulih branitelja Vukovara, potom gradnja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku kao i proglašenje generala Ante Gotovine počasnim građaninom grada Sinja.

VRIJEME

U nastavku nas očekuje postupan razvoj naoblake. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je 1 stupanj Celzijev.