Petak, 15.02.2019.

‘Noć Sinjskog krnjevala’ na bazenu


U subotu 16. 02. 2019. u prostorijama Krnjevalske udruge, na gradskom bazenu u Sinju, održat će se ‘Noć Sinjskog krnjevala’. Nakon godina najrazličitijih organiziranih krnjevalskih slavlja, krnjevalskih zgoda i nezgoda, slavnih ličnosti i elementarnih nepogoda sinjski krnjeval se i dalje kotrlja bez zaustavljanja i bojazni da će se ikada zaboraviti!, ističu u Udruzi.
Na ‘Noći Sinjskog krnjevala’ koja će početi u 21 sat, svirat će mladi i perspektivni domaći Sinjski bendovi. Slogan večeri je: ‘Kum donio, kum popio’, odnosno udruga će sve posjetitelje častiti dobrom svirkom, a hrana i piće su u vlastitoj režiji posjetitelja.
‘Dragi Sinjani i Cetinjani svih generacija dođite uveličati ovaj događaj i nastaviti tradiciju našega krnjevala za kojega živimo godinu dana’, pozvao je građane Ivan Milošević, predsjednik Udruge.
Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli!
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: HZZ predstavio potpore za samozapošljavanje


U Vijećnici Grada Sinja danas je predstavljena mjera HZZ-a za samozapošljavanje. Radi se o državnoj potpori koja se dodjeljuje nezaposlenim osobama, prijavljenima u evidenciju Zavoda, koje se odluče na pokretanje vlastitog posla.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Humanitarni Winter motoparty u Čaporicama


Moto klub ‘Divlje svinje’ Dalmacija i NK Čaporice – Trilj organiziraju 1. Winter moto party koji će se održati u subotu 16. veljače, u Čaporicama, na igralištu ŠRC ‘Zdenko Pavela – Cato’.
Za sve posjetitelje organizatori pripremaju besplatan grah, a zabavljat će ih bend Pojave.
‘Ono što je najbitnije, ovaj moto party pod organizacijom MK Divljih Svinja Dalmacije obilježen je humanitarnim karakterom u dogovoru sa NK Čaporice-Trilj koji su ustupili prostorije kluba bez ikakvih naknada, a sva sredstva tj. bon ide obitelji Kelava iz Trilja koju je nedavnom iznenadnom smrću napustio hrvatski branitelj. Ova humanitarna gesta popraćena je i podržana i od NK Čaporica-Trilj kao i njihovi članova, roditelja, sponzora kao i veterana koji će odraditi revijalnu utakmicu sa organizatorom moto partya i njihovim prijateljima da bi prikupili što veći iznos te donirali spomenutoj obitelji’, kazao je voditelj omladinskog pogona NK Čaporice Antonio Živaljić.
Utakmica će se održati istoga dana – 16. veljače s početkom u 15 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR