Srijeda, 15.02.2017.

Ministarstvo kulture KUS-u dodijelio 10 tisuća kuna

Ministarstvo kulture RH dodijelilo je 10 tisuća kuna Kulturno umjetničkom središtu Sinj za realizaciju projekta video radionica ‘Tradicija u objektivu’.
Sredstva su odobrena kroz program Vizualne umjetnosti za koji je Ministarstvo raspisalo natječaj prošle godine, a realizacija projekta je predviđena kroz ožujak i travanj ove godine. Kao suradnik na projektu sudjelovati će i Turistička zajednica grada Sinja, a voditelji projekta su v.d. ravnatelja KUS-a Vitomir Perić i umjetnički fotograf i sineasta Rino Efendić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Martin Tadić putuje u Kinu!


U kineskom gradu Sonyi, 18. veljače, održat će se treće kolo WSB lige gdje će se sastati Kina i Rusija.
Na tom turniru sudit će i poznati boksački sudac iz Sinja Martin Tadić. Tadić, koji WSB ligu sudi već sedmu sezonu zaredom, a zadnje četiri i APB, dosad je pravdu dijelio na svim većim i važnijim natjecanjima, kao što su svjetska i europska prvenstva, Igre Commonwelta, itd.
Kao najznačajnije smatra svoje sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine na kojima je sudio kao prvi i jedini Hrvat nakon osamostaljenja države. Nakon Kine, 3. ožujka, čeka ga još jedan zadatak – put u Astanu, gdje će suditi četvrto kolo WSB-a između Kazahstana, Astana i Kine.
Martine Tadiću, sretan put!
IZVOR: WWW.FERATA.HR