Petak, 15.02.2013.

Otok: 26 godina od pohoda slike Čudotvorne Gospe Sinjske

15. veljače 1987. je osvanuo blago-topao, ali oblačan dan. No, to nije običan dan za župu Otok. To je bio povijesni dan, dan kada je najveća svetinja Cetinske krajine, slika Čudotvorne Gospe Sinjske pohodila Otok, prvi put u tristo godina otkako je prisutna u ovoj krajini. Na portalu crkve se isticala povijesna poruka koju je izrekao Ivan Meštrović, velikan hrvatskog duha: “Naša je zemlja sačuvala uspomene naše, a naša Gospa lozu našu”. Povod ovog događaja je bila tristota obljetnica osnutka župe Otok. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Počela gradnja dvorane u Hrvacama

Danas počinju pripremni radovi za izgradnju školske sportske dvorane u Hrvacama. Dvorana bi trebala biti sagrađena za godinu dana.
Izvođač radova je tvrtka Fenix iz Slavonskog Broda. Riječ je o dvodijelnoj dvorani, kapaciteta 400-500 sjedećih mjesta, u čiju će izgradnju biti uloženo 8,6 milijuna kuna. Općina Hrvace sudjelovat će sa 28%, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sa 72% sredstava.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Policijski službenici Policijske postaje Sinj, 14. veljače 2013. godine, zaprimili su dojavu da su nepoznate osobe u mjestu Košte, kod Sinja, u razdoblju od 05. siječnja- 14. veljače 2013. godine, iskoristivši odsutnost vlasnika, iz kuće otuđile LCD televizor i zvučnike, sveukupne vrijednosti oko 10.000,00 kn. Slijedi kriminalističko istraživanje.
IZVOR: PU SD