Utorak, 15.02.2011.

Pomozimo Lucijanu

UTIS - Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja organizirala je humanitarnu akciju za pomoć bolesnom dječaku Lucijanu Ćosiću, kojem je zbog komplikacija koje su se javile poslije prijeloma bedrene kosti preporučena operacija u 'Achau' Njemačkoj klinici za ortopediju. Akciji prikupljanja pomoći priključilo se i Sinjsko pučko kazalište koje će održati predstavu 'Romeo i Julija', u petak 18. veljače, a cjelokupan iznos od prodaje ulaznica bit će uplaćen na račun Lucijana Ćosića. Danas na sinjskoj pijaci uz pomoć volontera Udruge 'Srma' prodavat će se ulaznice za predstavu, a građani će moći darovati i dobrovoljne priloge. Iz UTIS-a navode kako je ovo početak akcija koje će se provoditi kako bi se prikupila novčana sredstva za Lucijanovu operaciju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

2. kolo Županijskog kupa: Junak-OSK

SPLIT – rezultati 1. kola Županijskog nogometnog kupa, Splitsko-dalmatinske županije:
Omiš – Postira Sardi 0:1, GOŠK–Solin 1:4, Val–Trogir 1912 9:1, Jadran (S)–Hvar 0:3, Trogir–Primorac 1929 0:3 pf, Uskok–Omladinac 1:1 (6:7), Poljičanin 1921–Mosor 1:1 (5:2), Sloga (M) –Dugopolje 1:3, Urania–Jadran (T) 0:3, Orkan–Zmaj 1:3, OSK–Hrvace (4:1), Vrlika–Junak 2:7, Čaporice–Glavice 0:1, Tekstilac–Jadran KS 1:6, Croatia (Z)–Mračaj 1:1(6:5), Mladost (P)–Kamen 2:3, Vinjani–Imotski 3:5.
Slobodan je bio prvoligaš Split.

Raspored 2.kola: Split–Primorac 1929 se igra u srijedu 16. veljače u 15 sati, Poljičanin 1921–Solin se igra 19. veljače u 15 sati, Dugopolje–Omladinac se igra 21. veljače u 15 sati, dok svi ostali parovi igraju 20. veljače u 14,30 sati: Hvar–Jadran (T), Jadran KS–Val, Junak–OSK, Postira Sardi–Zmaj, Glavice–Croatia (Z) i Imotski–Kamen.
Piše:Petar Norac Kevo SN

Zavjetna misa na Gradu

Svakoga 15. u mjesecu na Gospinom Gradu u Sinju održavaju se krunica i zavjetna sveta misa. Današnje euharistijsko slavlje, koje će početi u 15 sati, predvodit će župnik fra Nikica Ajdučić. Kako je Odredbom Hrvatske biskupske konferencije 2011. godina proglašena pastoralnom Godinom obitelji, na današnjoj zavjetnoj misi na osobit način pod Gospinu zaštitu stavit će se sve obitelji, cijela župa i Cetinski kraj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gorjela borovina

U požaru koji je izbio sinoć oko 20 sati u Ruminu, izgorjelo je oko tisuću metara kvadratnih borove šume. Dojavu o požaru DVD Sinj zaprimio je u 20:10 sati. Na mjesto događaja upućena su tri vatrogasca s jednim vozilom, koja su vatru ugasila u 20:55. Zahvaljujući njihovoj brzoj intervenciji spriječeno je širenje vatre. Opožareno područje udaljeno je svega 100-tinjak metara od stambenih objekata.
U Obrovcu je oko 18:30 sati vatra zahvatila stup od električne energije. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nestala žena pronađena mrtva

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja noćas su, na području Dicma pronašli mrtvu 62-godišnjakinju. Nisu primijećeni tragovi nasilne smrti, a na tijelu nije imala vidljivih ozljeda. Nestanak je Sinjskoj policiji prijavio njezin sin u ponedjeljak oko 16 sati. Nakon što ju je s rodbinom, bez uspjeha, tražio tijekom večeri, u 21:39 preko ŽC 112 Split zatražio je pomoć HGSS-a. HGSS je organizirao potragu i u 01:40 sati osoba je pronađena mrtva, na mjestu 500 metara udaljenom od njene kuće. Policija je izvršila očevid, a u akciji traganja sudjelovalo 38 pripadnika HGSS-a s 2 potražna psa.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer je završeno kriminalističko  istraživanje nad 28-godišnjakinjom i 26-godišnjakinjom. Osnovano se sumnja da su u vremenu od  mjeseca prosinca 2009.godine  do mjeseca svibnja  2010.godine, kao djelatnice prodavaonice, na području Sinja, pronevjerile oko 40.000 kuna. Slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.

Dana14.02.2011.g., oko 22,00 sati, na području PP Sinj  prijavljen je  nestanak 62-godišnjakinje. U potrazi su sudjelovali pripadnici GSS i policijski službenici. Dana 15.02.¸2011.g., oko 01.30 sati  pronađeno je mrtvo tijelo  koje  je po nalogu istražnog suca prevezeno na odjel patologije bolnice Split na obdukciju.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Istri, Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj. Posebice na dionicama autocesta: A 1, između Bosiljeva i tunela Mala Kapela, Otočca i Gospića, te na A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Bosiljeva. U većem dijelu unutrašnjosti i Hrvatskom primorju kolnici su vlažni i skliski, a na širem području Zagreba pada snijeg koji se topi na tlu.
Upozoravamo vozače da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Duž Jadranske (D 8) i Ličke magistrale (D 1), te na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
IZVOR: HAK