Ponedjeljak, 15.02.2010.

U sinjsku ispostavu Porezne uprave primljeno 5800 prijava poreza na dohodak građana u prošloj godini

U sinjsku ispostavu Porezne uprave do danas, 15. veljače, primljeno je 5800 prijava poreza na dohodak građana u prošloj godini, od očekivanih oko 14500. Prošle godine sinjska ispostava je zaprimila 14200 prijava.

Dr. znanosti Danica Ramljak nova je predsjednica Kluba Sinjana u Zagrebu

Dr. znanosti Danica Ramljak nova je predsjednica Kluba Sinjana u Zagrebu. Dr. Ramljak izabrana je na konstituirajućoj sjednici Upravnog odbora kao jedini kandidat. Dopredsjednici su Ivan Bota i Pavao Domjanović.

"Autobus Čudesna šuma“.

U organizaciji Obiteljskog centra Splitsko–dalmatinske županije Hrvace, Potravlje i Bitelić danas, 15. veljače, će posjetiti „Autobus Čudesna šuma“. Projekt provodi Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u skladu s „Nacionalnim planom aktivnosti za prava i interese djece od 2006. do 2012. godine“. Projekt je namijenjen djeci, prvenstveno predškolcima, koja se žele igrati, zabaviti i nešto naučiti. „Autobus Čudesna šuma“ od sutra će boraviti na području Sinja.

Obavijest

Od danas do 2. travnja, u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Sinja, primaju se prijedlozi programa za ovogodišnju manifestaciju „Dani Alke i Velike Gospe“. Odluku o prihvaćanju predloženih programa donijet će Gradsko vijeće na prijedlog Odbora za program «Dani Alke i Velike Gospe».

Obavijest

Danas, 15. veljače, počinje upis u vojnu evidenciju vojnih obveznika rođenih 1992. godine i starijih koji nisu upisani, a imaju prebivalište na području Cetinskog kraja. Upis se obavlja u Uredu za obranu u Sinju, Stjepana Gunjače 12 uz predočenje osobne iskaznice ili domovnice, te OIB-a.

Obavijest

Iz tvrtke "Geomat" obavijestili su građane da će od 13 do 15 sati na radilištu, eksploatacijskom polju gipsa Slane stine u Karakašici vršiti masovno miniranje.

Kino danas

U sinjskom kinu još samo večeras, u 19,30 sati prikazivat će se američki film “Avatar“, koji ima devet nominacija za Oskara.

Stanje na cestama

Zbog jake bure dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je za I.skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje, a moguća je i poledica posebice na mostovima i nadvožnjacima. Duž Jadranske magistrale (D 8) te na cestama u gorju mogući su odroni.

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: ...